...

هزینه طلاق توافقی در سال ۱۴۰۳ با ریز جرئیات با وکیل و بدون وکیل

زمانی که خواهان یا خوانده دعوی، تصمیم می گیرند دادخواست حقوقی را، به دادگاه ارائه دهند، ملزم می شوند که من باب اقامه دعوی خود هزینه ای را که از آن تحت عنوان هزینه دادرسی یاد می شود به دادگاه بپردازد و به اصطلاح حقوقی من باب آن تمبر باطل کنند تا به دعوی آنها ترتیب اثر داده شود. در رابطه با دعوی حقوقی طلاق توافقی نیز این هزینه بایستی از سوی زوجین یا یکی از آنها پرداخت شود اینکه چه کسی عهده دار پرداخت هزینه دادرسی و سایر هزینه های دیگر از جمله پرداخت حق الوکاله وکیل باشد را توافق زوجین است که مشخص می کند. در این محتوا قرار است در رابطه با هزینه طلاق توافقی که زوجین ملزم به پرداخت آن هستند قرار است مفصلا صحبت کنیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

معرفی گروه وکلای خانواده

گروه وکلای خانواده، هدف اصلی خود را، اختصاص به حل مشکلات حقوقی در حوزه حقوق خانواده داده و درتلاش است که به زوجین بهترین خدمات را ارائه دهد. و آنها را نسبت به موضوعاتی از جمله مهریه، طلاق، نفقه و حضانت و ……که حول حقوق خانواده قرار می گیرند آگاه سازد. جهت برخورداری از خدمات ما شما می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید.

معرفی گروه وکلای خانواده

 هزینه طلاق توافقی در سال ۱۴۰۳

هزینه طلاق توافقی که، زوجین ملزم به پرداخت آن هستند به شرح ذیل می باشد.

  • پرداخت هزینه ثبت دادخواست

برای رسیدگی به دعوی طلاق، زوجین ملزم هستند که دادخواستی را تقدیم دادگاه کنند و از مرجع مربوطه بخواهند که، به خواسته آنها که اجرای طلاق است ترتیب اثر بدهد. تنظیم دادخواست، غالبا در دفاتر خدمات قضایی و توسط کاربر مربوطه انجام می شود. هزینه ثبت دادخواست طلاق توافقی در سال ۱۴۰۲، بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می باشد که زوجین یا یکی از آنها ملزم به پرداخت آن به صورت حضوری یا آنلاین هستند.

طلاق توافقی زن باردار بیشتر بخوانید: طلاق توافقی زن باردار چگونه می باشد؟ همه چیز در مورد آن

  • پرداخت هزینه دادرسی

قانون گذار دعوی طلاق را جزو دعاوی غیر مالی دانسته و هزینه دادرسی ناشی از آن را، طبق تعرفه ای می داند که سالیانه از سوی مرکز مشاوران و وکلای قوه قضاییه اعلام می گردد. این هزینه معادل مبلغ چهارصد هزار ریال تا ۱ میلیون و هشتصد هزار ریال است که زوجین قبل ازاقامه دعوی بایستی آن را به دادگاه بپردازند.

  • پرداخت هزینه جلسات مشاوره

طبق بخشنامه جدید طلاق توافقی، از سال۹۷ به بعد، زوجین ملزم هستند که در جلسات مشاوره نیز حضور پیدا کنند. این حضور، زوج و زوجه را ملزم به پرداخت هزینه ای می کند. مقدار هزینه جلسات مشاوره بستگی به تعرفه ای دارد که سالیانه از سوی مراکز بهزیستی و غربالگری اعلام می گردد که به صورت تقریبی  معادل مبلغ ۲۶۰ هزار تومان است و هر یک از زوجین باید به صورت جداگانه و یا جمعا این مبلغ را تقبل کنند و آن را بپردازند. لازم به ذکر است که این مبلغ ثابت نبوده و ممکن است از یک شهر به شهر دیگر متغیر باشد.

  • پرداخت هزینه دفترخانه ازدواج و طلاق

برای اجرای صیغه طلاق، زوجین ملزم هستند که به دفترخانه مراجعه کنند و هزینه ای را به دفتردار بپردازند. هزینه محضر خانه متغییر بوده و تعرفه خاصی راجع به آن وجود ندارد. این مبلغ می تواند به صورت تقریبی معادل مبلغ ۱ میلیون و پانصد هزار تومان تا ۲ میلیون تومان باشد.

  • پرداخت حق الوکاله وکیل

ممکن است زوجین، مراحل اجرای طلاق توافقی، را شخصا انجام دهند و یا به کلی روند پرونده خود را به وکیلی متخصص و زبده واگذار کنند. اگر خود زوج و زوجه عهده دار طلاق باشند ملزم به پرداخت حق الوکاله وکیل نخواهند بود در غیر این صورت به هزینه های ذکر شده، حق الزحمه وکیل نیز اضافه خواهد شد. این تعرفه را وکیل و موکل طبق توافق خود تعیین خواهند کرد.

تعدیل اقساط مهریه بیشتر بخوانید: دادخواست تعدیل اقساط مهریه به چه صورت می باشد؟

هزینه طلاق توافقی در دوران عقد

تمامی هزینه طلاق توافقی که در بالاتر به آن اشاره کردیم در رابطه با طلاق توافقی دوران عقد نیز باید پرداخت شود به علاوه هزینه آزمایشات و دریافت گواهی که باید از پزشکی قانونی دریافت شود.

  • هزینه دریافت گواهی سلامت

زمانی که زوجین تصمیم می گیرند که در دوران عقد، به زندگی زناشویی خود پایان دهند به آن ملزم می شوند  گواهی سلامت که دلالت بر باکره بودن یا نبودن زوجه داشته را نیز، به همراه سایر مدارک به دادگاه ارائه دهند. هزینه دریافت این گواهی از سوی پزشکی قانونی تعیین شده و زوجه ملزم است که آن را بپردازد مگر توافق دیگری از سوی زوجین نسبت به پرداخت هزینه ها صورت گیرد.

هزینه طلاق توافقی در خارج از کشور

ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز، برای اجرای طلاق توافقی خود ملزم هستند که از قوانین کشور ایران تبعیت کنند. و تمامی مراحل راجع به اجرای طلاق را پشت سر بگذارند تا دادگاه ایران، طلاق آنها را قانونی بداند و به آن ترتیب اثر دهد. برای این اقدام لازم است که زوجین  وکیلی را تعیین کنند تا او در داخل کشور ایران عهده دار انجام امور طلاق باشد. حق الزحمه وکیل طلاق را اراده طرفین عقد که زوجین و وکیل هستند مشخص می کند.

اگر زوجین از پرداخت هزینه طلاق توافقی ناتوان باشند تکلیف چیست؟

در رابطه با پرداخت هزینه های دادرسی، قانون گذار به زوجین این حق را داده که بتوانند دعوی تحت عنوان اعسار از پرداخت هزینه دادرسی به دادگاه تقدیم دارند. اما در رابطه با سایر هزینه ها از جمله هزینه مشاوره و محضرخانه که قرار است طلاق در آن اجرا گردد رویه خاصی وجود نداشته و مرجع مذکور است که تصمیم می گیرد اعسار را از زوجین بپذیرد یا آن را رد کند.

طلاق به دلیل خیانت همسر بیشتر بخوانید: طلاق به دلیل خیانت همسر و بررسی انواع و شرایط آن

اگر زوجین از پرداخت هزینه طلاق توافقی ناتوان باشند تکلیف چیست؟

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی هزینه طلاق توافقی که برای ترتیب اثر داده شدن به دعوی طلاق ، بایستی از سوی زوجین پرداخت شود پرداختیم. و بیان داشتیم هزینه طلاق توافقی شامل هزینه هایی به شرح ذیل است که زوجین باید آن را قبل از اقامه دعوی خود در دادگاه، پرداخت کنند.

  • هزینه ثبت دادخواست
  • هزینه های دادرسی
  • هزینه های جلسات مشاوره
  • هزینه دفترخانه
  • هزینه حق الوکاله وکیل
  • هزینه انجام آزمایشات بارداری
  • هزینه دریافت گواهی سلامت

پیشنهادات

تیم حقوقی وکیل خانواده در تلاش است که به همکاری وکلا و مشاورین حقوقی متخصص و زبده، بهترین خدمات را به افرادی که درگیر مشکلات حقوقی در حوزه حقوق خانواده و وکیل طلاق هستند ارائه دهد .شما می توانید جهت برخورداری از خدمات تیم حقوقی ما، از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید.

برخی از سوالات متداول

۱.هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

برای اقامه دعوی طلاق در محکمه، شمای زوجین ملزم هستید که هزینه هایی را بپردازید از جمله هزینه ثبت دادخواست، هزینه جلسات مشاوره، هزینه محضر خانه و حق الوکاله وکیل و ……

  1. هزینه طلاق توافقی بر عهده کیست؟

هزینه طلاق توافقی هم بر عهده زوج است و هم زوجه، مگر آنکه طی توافق نامه با یکدیگر تراضی کنند که زوج عهده دار پرداخت هزینه های طلاق باشد.

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=136

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312