- دسته بندی مقالات
- تاریخ انتشار 8 اردیبهشت 1403
- بروزرسانی ۸ خرداد ۱۴۰۳
- بازدید 922 نفر
- دیدگاه ها بدون نظر
مشکلات دادن حق طلاق به زن چه مواردی می تواند باشد؟ + ویدئو
حق طلاق زن یکی از موارد قانونی موجب طلاق است که سوالات حقوقی متعددی را برای افراد ایجاد می کند. اعطای این حق مانند هر عمل حقوقی دیگری باید پس از کسب مشاوره حقوقی از وکیل متخصص در امور خانواده باشد تا در ضمن آگاهی از مشکلات دادن حق طلاق به زن صورت بگیرد.
مشاوره با وکیل متخصص به صورت رایگان
در گروه وکلای خانواده شما می توانید از بهترین و مجرب ترین وکلای فعال در زمینه دعاوی طلاق از جمله مشکلات دادن حق طلاق به زن استفاده کنید تا بتوانید در نهایت اطمینان و امنیت حقوقی اعطای این حق را انجام دهید.
در این مقاله از گروه وکلای خانواده مهمترین نکات حقوقی درباره مشکلات دادن حق طلاق به زن و کلیه اطلاعاتی که لازم است در این زمینه بدانید توضیح داده می شود. برای اطلاعات دقیق تر و متناسب با پرونده خود لازم است حتما از دانش و تخصص یک وکیل مجرب استفاده کنید.
حق طلاق زن چیست و چه فرایندی دارد؟
در ابتدا لازم است با مفهوم دقیق حق طلاق زن آشنا شویم و بدانیم این مفهوم چه کاربردی در دعاوی خانواده و طلاق خواهد داشت. بر اساس قوانین ایران درمورد امور خانواده و طلاق، فقط مرد دارای حق طلاق است و می تواند هر زمان که خواست آن را اعمال کند. در واقع این حق برای مرد به این معنا است که مرد می تواند هر زمان که خواست بدون آنکه نیاز به توجیه دلایل طلاق داشته باشد زن را طلاق دهد.
اما زن از چنین حقی برخوردار نیست و فقط زمانی می تواند از مرد جدا شود که بتواند دلایل قانونی خود را برای طلاق توجیه کند. این موارد می تواند شامل عسر و حرج زن در حین رابطه زناشویی باشد که به معنای سختی غیر قابل تحملی است که زن نمی تواند آن را تحمل کند. برای مثال ممکن است زن از سوی مرد مورد ضرب و شتم قرار بگیرد و این امر به گونه ای باشد که نتواند دیگر به رابطه زناشویی خود ادامه دهد. در این موارد زن باید دادخواست طلاق یک طرفه به دادگاه خانواده بدهد و با استناد به مواد قانونی و همچنین ادله ای که اثبات کننده وقوع این مواد هستند موجه بودن طلاق را ثابت کند.
اما در این شرایط، حق طلاق زن یک راه حل حقوقی برای مواردی است که زن می خواهد در صورت اختلاف با مرد در آینده فرایند طلاق را سریع تر و آسان تر طی کند. در واقع حق طلاق نوعی وکالت مرد به زن برای اجرای حق طلاق خودش است که اگر به درستی تنظیم شود می تواند سرعت و سهولت دعوای طلاق یک طرفه از سوی زن را افزایش دهد. در این موارد زن دیگر نیازی ندارد تا موارد قانونی طلاق را برای صدور حکم طلاق اجرا کند بلکه تنها لازم است وکالت در طلاق یا همان حق طلاق خود را به اثبات برساند.
بیشتر بخوانید: هزینه فرجام خواهی طلاق چیست و چگونه است
بنابراین زن می تواند با استفاده از وکیل مجرب خانواده بر اساس ادله ای که نشان دهنده وجود این حق برای زن باشد، دادخواست طلاق در دادگاه خانواده صالح ثبت کند. این دادخواست پس از ارائه در صورتی که نقص به خصوصی نداشته باشد، ثبت می شود و به جریان می افتد. در نهایت اگر قاضی وجود وکالت در طلاق را برای زن احراز کند، گواهی عدم امکان سازش صادر می کند که تا ۳ ماه اعتبار داشته و زن می تواند با مراجعه به دفتر ثبت ازدواج و طلاق آن را به ثبت برساند. برای آشنایی بیشتر با فرایند طلاق بر اساس این حق مقالات زیر از گروه وکلای خانواده را مطالعه کنید:
طلاق با داشتن حق طلاق به چه صورت می باشد
آیا حق طلاق مرد با دادن حق طلاق به زن از بین می رود؟
سوالی که بسیاری از افراد از وکلای خانواده می پرسند این است که اگر مرد به زن وکالت در طلاق بدهد آیا این حق برای خودش از بین می رود و دیگر نمی تواند از این حق خود استفاده کند و یا اعطای این حق به زن ارتباطی با حق طلاق خود مرد ندارد و آن را حفظ می کند؟
بیشتر بخوانید: شروط ضمن عقد و آشنایی با کامل با موارد آن
در پاسخ به این سوال باید گفت اصولا اعطای وکالت مرد به زن برای اعمال طلاق تابع اصول کلی اعطای وکالت است. در قواعد وکالت به صورت عام، زمانی که موکل برای اجرای حقی به وکیل اعطای وکالت می کند این حق برای خود او همچنان باقی می ماند که خودش زن را طلاق بدهد. بنابراین اگر مردی به زنش وکالت در طلاق بدهد این حق برای خودش ساقط نمی شود و در واقع ساقط شدن حق خود مورد برای طلاق دادن زن از جمله مشکلات دادن حق طلاق به زن محسوب نمی شود. مشکلات دادن حق طلاق به زن شامل مواردی می شود که در ادامه به تفصیل برای شما عزیزان بیان می شود.
مشکلات دادن حق طلاق به زن چیست؟
اعطای وکالت در طلاق به زن یک امر کاملا توافقی است. در واقع زن برای اینکه این حق را به دست آورد نیاز به توافق با مرد دارد و بدون حصول این توافق و بدون رضایت و اقدام مرد، زن نمی تواند این حق را به دست آورد. بنابراین اعطای این حق به زن مانند هر توافقی دیگری اگر بدون کسب مشاوره حقوقی انجام شود، می تواند دایره اختیارات شما را محدود کند و مشکلاتی را به عنوان مشکلات دادن حق طلاق به زن در آینده برایتان ایجاد نماید که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می کنیم.
مهمترین نکته در رابطه با مشکلات دادن حق طلاق به زن این است که اگر وکالت به زن برای اعمال و اجرای طلاق به صورت مطلق و بلاعزل باشد زن می تواند هر زمان که خواست حتی بدون رضایت و توافق با مرد از او طلاق بگیرد. این امر اگر زن در ضمن طلاق از مرد حقوق مالی خود مانند مهریه و نفقه را هم مطالبه کند مرد را در شرایط حقوقی و مالی بسیار دشواری قرار می دهد.
برای مثال زن می تواند با مطالبه مهریه خود در ضمن ثبت دادخواست طلاق در دادگاه خانواده از دادگاه تقاضای ممنوع الخروج شدن زوج از بابت مهریه را کند و اگر مرد با وجود توانایی مالی مهریه زن را به او ندهد زن می تواند درخواست حبس او را کند. بنابراین اگر زن دارای چنین حقی باشد و در عین حال مهریه او هم مبلغی سنگین و به صورت عندالمطالبه باشد که نیازی به اثبات توانایی مالی مرد ندارد، این شرایط به ضرر مرد بوده و از مشکلات دادن حق طلاق به زن به شمار می آید.
بیشتر بخوانید: مراحل طلاق توافقی در دادگاه توسط وکیل مجرب
به جهت این مشکلات متعدد است که وکلای خانواده به افراد درگیر در امور خانواده توصیه می کنند قبل از هر گونه توافق میان طرفین و اقدام حقوقی بر اساس این توافق حتما از مشاوره حقوقی یک وکیل مجرب خانواده استفاده کنند تا از مشکلات دادن حق طلاق به زن جلوگیری نمایند. توصیه وکلای خانواده این است که اگر می خواهید توافقی درمورد اعطای وکالت در طلاق به زن داشته باشید، در مقابل اعطای این حق یک امتیاز حقوقی هم برای خود در نظر بگیرید. برای مثال در بسیاری از موارد اعطای این حق به زن به ازای بخشیدن تمام یا بخشی از مهریه و یا تبدیل مهریه از نوع عندالمطالبه به عندالاستطاعه انجام می شود که باعث می شود طرفین در یک توازن حقوقی مطلوب از جهت دایره اختیارات قرار بگیرند.
یکی دیگر از راه حل ها در زمان اعطای حق طلاق به زن این است که این وکالت به صورت قابل عزل به زن داده شود تا مرد این اختیار را داشته باشد که در صورت مخالفت با طلاق وکالت زن در طلاق را از او بگیرد. منطور از وکالت بلاعزل این است که شخص موکل یعنی وکالت دهنده این اختیار را که وکیلش را عزل کند از خود سلب می نماید.
وکلای خانواده به زنان توصیه می کنند وکالت در طلاق را به صورت بلاعزل و در قالب سند رسمی از مرد بگیرند. اما اگر وکالت به صورت قابل عزل باشد مرد می تواند هر زمان که خواست زن را از موصوع وکالت یعنی اعمال طلاق عزل کند. البته وکالت قابل عزل در این موارد عملا فایده ای برای زن نخواهد داشت و دلیل وجودی این اعطای وکالت را از بین می برد. بنابراین بهتر است راه حل اول یعنی کاهش حقوق مالی یا دیگر حقوق زن در ازای دادن این حق در نظر گرفته شود که با شرایط و منافع هر دو طرف تناسب دارد.
آیا زن می تواند در ازای دریافت وکالت در طلاق از نفقه خود بگذرد؟
در قسمت قبل توضیح دادیم که یکی از مشکلات دادن حق طلاق به زن این است که زن می تواند هر زمان که خواست از مرد طلاق بگیرد و در ضمن طلاق کلیه حقوق مالی خود از جمله مهریه و نفقه را هم مطالبه کند. همچنین توضیح دادیم که یکی از راه های جلوگیری از این مشکلات دادن حق طلاق به زن این است که مرد در ازای دادن این حق تقاضای بخشیدن تمام یا بخشی از حقوق مالی زن را نماید. اما سوال این است که آیا نفقه هم توسط زن قابل بخشیدن است؟ در واقع زن می تواند در کنار مهریه از نفقه خود هم بگذرد و آن را نخواهد؟
در خصوص نفقه شرایط متفاوت تر از مهریه است. به این معنا که مهریه همانطور که می دانید از طرف زن قابل گذشت است و زن می تواند هر زمان که خواست مهریه خود را ببخشد. اما نفقه که پرداخت آن بر اساس شرع و به تبع آن بر اساس قانون از وظایف زناشویی مرد است فقط در صورتی قابل گذشت است که مربوط به گذشته باشد. در واقع طرفین نمی توانند درمورد اینکه مرد هیچ گونه نفقه ای در آینده به زن ندهد توافق کنند چون پرداخت نفقه یک قاعده آمره است که قابلیت توافق بر خلاف خود را ندارد. در واقع اینکه مرد به طور کلی به زن نفقه ندهد خلاف قانون و شرع است و نمی توان چنین شرطی را در توافق طرفین قرار داد.
اما بخشش زن نسبت به نفقه ای که موعد آن رسیده اما پرداخت نشده امکان پذیر است. به چنین نفقه ای نفقه معوقه گفته می شود که به معنای به تعویق افتادن پرداخت آن است. در نتیجه برای کاستن از مشکلات دادن حق طلاق به زن، زن نمی تواند از نفقه آینده خود بگذرد.
مشاوره حقوقی درباره اعطای حق طلاق به زن
اعطای وکالت از طرف مرد به زن برای اعمال طلاق یک تصمیم و عمل حقوقی است که نیاز به دریافت مشاوره حقوقی از وکیل مجرب و متخصص در امور خانواده دارد تا از مشکلات دادن حق طلاق به زن جلوگیری نمایید. گروه وکلای خانواده امکان ارائه این نوع مشاوره را در بسترهای گوناگون حضوری، تلفنی و آنلاین که کاملا متناسب با نیاز و شرایط هر مراجع است فراهم نموده اند. برای اطلاع از نحوه استفاده از مشاوره حقوقی بهترین وکلای خانواده در تهران کافی است با شماره تماس های درج شده در سایت تماس بگیرید.
https://vakil-khanevade.com/?p=643