...

طلاق توافقی در دوران عقد توسط وکیل خبره

گاهی اوقات زوجین، در دوران شیرین نامزدی، به مشکلاتی بر می خورند و تمایل خود را به ادامه زندگی مشترک از دست می دهند. و تصمیم می گیرند که به موجب اجرای طلاق از یکدیگر جدا شوند. اگر هر دوی آنها به جدایی تمایل داشته باشند و امیدی برای ادامه زندگی خود نداشته باشند می توانند با توسل به طلاق توافقی، اسباب جدایی خود را فراهم آورند. اما اگر یکی از زوجین اعلام مخالفت کند اجرای این طلاق غیر مقدور بوده و بایستی با اراده طرفی که تمایل به طلاق دارد جاری گردد. ما به صورت جداگانه به بررسی موضوع طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد پرداخته ایم. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر سری به این دو مقاله نیز بزنید. اما در اینجا صحبت ما اشاره به طلاق توافقی در دوران عقد دارد که اجرای آن شرایطی را می خواهد که زوجین بایستی از آن تبعیت کنند تا بتوانند طلاق خود را در دوران عقد و نامزدی جاری سازند.

معرفی ما

گروه وکلای خانواده، تلاش و تمرکز را اختصاص به موضوعاتی داده که پیرامون حقوق خانواده قرار می گیرد از جمله

در صورتی که شما هم درگیر چنین مشکلاتی هستید و به خدمات مشاوره و وکیل نیازمند می باشید می توانید از خدمات تیم حقوقی وکیل خانواده برخوردار شوید و با وکلا و مشاورین حقوقی ما، در ارتباط باشید.

مراحل طلاق توافقی در دوران عقد

مراحل طلاق توافقی در دوران عقد

قانون گذار برای اجرای طلاق توافقی در دوران عقد، تشریفاتی را اعمال نموده که زوجین ملزم به تبعیت از آن هستند تا بتوانند طلاق خود را جاری سازند. و از دادگاه گواهی عدم امکان سازش دریافت کنند. لازم است بدانید که اجرای طلاق توافقی در دوران عقد، هیچ توافقی با مراحل طلاق توافقی بعد از عقد نداشته و در هر دو حالت بایستی طبق قانون طلاق توافقی عمل کرد.

مراحل طلاق توافقی در دوران عقد طبق قانون جدید

تنظیم توافق نامه

برای اجرای طلاق توافقی در دوران عقد، لازم است که هم زوج و هم زوجه، بر اجرای طلاق، رضایت داشته باشند و با توافق نظر، تکلیف اموری را از جمله مطالبه مهریه مشخص کنند. تنها حق مالی که زوجه می تواند در دوران عقد آن را از زوج مطالبه کند مهریه است و زوجه نمی تواند خواستار از جمله، نفقه و اجرت المثل باشد. دریافت مهریه نیز شروطی دارد که جلوتر به آن خواهیم پرداخت.

هزینه وکیل طلاق بیشتر بخوانید: هزینه وکیل طلاق در گروه وکلای خانواده به چه صورت می باشد؟

بعد از تنظیم توافق نامه، زوجین می توانند تقاضای خود را به دادگاه تقدیم دارند و اجرای طلاق توافقی را خواستار شوند. در سابق شاید صرفا با این تشریفات ساده اجرای طلاق شدنی بود اما امروزه قانون گذار شرایط خاصی را برای اجرای طلاق توافقی اعمال نموده که زوج و زوجه بایستی بدان عمل کنند و با ارائه به دادگاه، گواهی عدم امکان سازش دریافت کنند.

مراحل و تشریفات اجرای طلاق توافقی در دوران عقد

۱.مراجعه کردن به مراکز مشاوره بهزیستی و غربالگری ( امروزه قانون گذار مراجعه زوج و زوجه را به مراکز مشاوره، قبل از اجرای طلاق توافقی به امری الزامی تبدیل کرده است که عدول از آن امکان پذیر نیست.

۲.مراجعه به پزشکی قانونی و دریافت گواهی سلامت( زمانی که زوجین تصمیم می گیرند به موجب طلاق توافقی، از یکدیگر در دوران عقد جدا شوند لازم است که گواهی که دلالت بر باکره بودن یا نبودن زوجه داشته به دادگاه ارائه دهند. اگر زوجه باکره باشد مستحق دریافت تنها نصف مهریه می باشد و در غیر این صورت زوجه مستحق تمامی مهریه خواهد بود به شرط آنکه از حق خود نگذشته باشد و زوج خود را از پرداخت مهریه با بخشش، بری نکرده باشد.

بعد از انجام مراحل فوق، زوجین یا یکی از آنها ملزم می شوند که مدارک ذیل را در دفاتر خدمات قضایی به همراه دادخواست خود به ثبت برسانند.

  • ارائه دادن تاییدیه مبنی بر عدم انصراف از طلاق که از سوی مرکز مشاوره صادر شده است.
  • ارائه دادن گواهی سلامت.

۳.مراجعه به دادگاه و دریافت گواهی عدم امکان سازش. ( بعد از انجام تشریفات و ارجاع مدارک به دادگاه خانواده، تعیین جلسه رسیدگی شده و زوجین برای دریافت گواهی عدم امکان سازش به دادگاه مراجعه می کنند.

نحله چیست بیشتر بخوانید: نحله چیست و مطالبه آن چه شرایطی دارد و فرق آن با اجرت المثل

۴.مراجعه به دفترخانه ازدواج و طلاق.( با انجام تمامی مراحل و دریافت گواهی های لازمه، شما زوجین می توانید حداکثر ظرف مهلت سه ماه ( تا زمانی که گواهی امکان سازش اعتبار داشته است مراجعه کرده و اجرای صیغه طلاق را خواستار شوید.

آثار حقوقی طلاق توافقی در دوران عقد

۱.با اجرای طلاق توافقی در دوران عقد، رابطه زناشویی از بین رفته و زوج و زوجه تکلیفی در قبال یکدیگر نخواهند داشت.

۲.در رابطه با حقوق مالی زوجه، باید او را تنها مستحق دریافت مهریه دانست. آن هم تحت شرایطی که در قانون بدان اشاره شده است.

  • اگر زوجه باکره باشد تنها مستحق دریافت نصف مهریه است.
  • اگر زوجه باکره نباشد و در دوران عقد رابطه زناشویی با همسر خود داشته باشد مستحق دریافت کل مهریه است مگر آنکه زوج را از پرداخت بری کرده باشد و مهریه را به او بخشیده باشد.

۳.هر طلاقی که جاری شود زوجه را ملزم به نگه داری عده خواهد کرد جز طلاق توافقی دوران عقد، در جایی که اثبات شود زوجه رابطه زناشویی با زوج نداشته الزامی به، نگه داری عده ندارد و می تواند با جاری شدن طلاق، اقدام به ازدواج مجدد کند.

۴.اگر طلاق توافقی در دوران عقد صورت بگیرد به زوجین این حق را می دهد که نام خود را از شناسنامه دیگری حذف کنند.

عسر و حرج زن بیشتر بخوانید: عسر و حرج زن به چه معناست و چگونه ثابت می شود؟

آثار حقوقی طلاق توافقی در دوران عقد

نتیجه گیری

ما در این مقاله، به بررسی مراحل طلاق توافقی در دوران عقد پرداختیم و بیان داشتیم که اجرای آن تفاوتی با طلاق توافقی که قرار است بعد از دوران عقد جاری گردد ندارد. و در هر دو حالت، زوجین ملزم هستند که اصول و تشریفات راجع به طلاق توافقی را رعایت کنند تا بتوانند خواستار اجرای حکم طلاق خود، از دادگاه باشند.

پیشنهادات

تیم وکیل خانواده، در تلاش است که به همکاری وکلا و مشاورین حقوقی متخصص و زبده، بهترین خدمات حقوقی را به شما عزیزانی که درگیر مشکلاتی در حوزه حقوق خانواده هستید ارائه دهد.شما می توانید جهت برخورداری از خدمات تیم حقوقی ما و استفاده از وکیل طلاق مجرب، از طریق راه های ارتباطی که درسایت به آن اشاره شده در تماس باشید.

برخی از سوالات متداول

۱.طلاق توافقی در دوران عقد چقدر طول می کشد؟

از آنجایی که اجرای طلاق توافقی در دوران عقد نیز تشریفاتی دارد نمی توان اجرای آن را در موعد زمانی کمتر از سه ماه در نظر گرفت.

۲.آیا زوجه می تواند با اجرا شدن طلاق توافقی دوران عقد، خواستار مطالبه مهریه باشد؟

پاسخ به این سوال مثبت بوده و زوجه تحت هر شرایطی مستحق دریافت مهریه است مگر آنکه از حق مالی خویش گذشته باشد.

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=123

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312