...

طلاق غیابی به چه صورت می باشد و آشنایی کامل با آن

دعاوی طلاق از پیچیده ترین دعاوی خانواده هستند که به دلیل ایجاد بیشترین سطح اختلاف در میان طرفین ممکن است تا ماه ها و سال ها به سرانجام مشخصی نرسد. به همین دلیل است که استفاده از وکیل متخصص خانواده در انواع دعاوی طلاق اهمیت بسیار زیادی دارد و نقش مهمی در افزایش سرعت فرایند پرونده و کسب نتیجه بهتر ایفا می کند.

مشاوره با وکیل متخصص به صورت رایگان

 

در گروه وکلای خانواده به دلیل تمرکز ویژه بر دعاوی خانواده و حضور وکلای مجرب و ماهر در طرح این دعاوی می توانید نیاز خود را به انواع خدمات حقوقی به تناسب شرایط و توان مالی خود پاسخ دهید. در این مقاله از گروه وکلای خانواده درمورد طلاق غیابی و کلیه نکات حقوقی مهمی که باید با آن ها آشنا باشید نوشته شده است. اگر به هر نحوی درگیر دعوای طلاق غیابی هستید توصیه می کنیم با مطالعه این مقاله را مطالعه کنید و در نهایت برای کسب اطلاعات دقیق تر و متناسب با پرونده خود از دانش و تجربه وکلای پایه یک حاضر در گروه وکلای خانواده استفاده کنید.

طلاق غیابی یعنی چه؟

طلاق غیابی یکی از عبارت های رایج در میان مردم درمورد دعوای طلاق است که بسیاری از مردم با معنای دقیق این طلاق و موارد صدور حکم طلاق غیابی توسط دادگاه آشنایی ندارند. به همین دلیل لازم است ابتدا با معنای این طلاق آشنا شویم.

اصولا حکم غیابی در دادگاه های حقوقی زمانی صادر می شود که خوانده دعوا یا وکیل او در جریان جلسات دادرسی حاضر نشود و هیچ لایحه ای هم در دفاع از خود به دادگاه ارائه ندهد. در این موارد اگر صدور حکم نیازی به توضیح خوانده نداشته باشد، حکم غیابی صادر می شود و اگر مورد اعتراض محکوم یا همان خوانده که در دادگاه حاضر نشده قرار نگیرد، حکم غیابی به مرحله اجرای حکم خواهد رسید. طلاق غیابی هم در واقع یکی از انواع حکم غیابی به طور کلی است که موضوع آن طلاق میان زن و شوهر است.

طلاق غیابی یعنی چه؟

منظور از این طلاق، طلاقی است که طرف مقابل دعوا که مورد خطاب دادخواست طلاق قرار گرفته و خوانده دعوا محسوب می شود در هیچ یک از جلسات رسیدگی قضایی شرکت نکند و حکم طلاق بدون حضور او در فرایند دادرسی صادر شود.

ملاقات فرزند بیشتر بخوانید: ملاقات فرزند بعد از طلاق به چه صورت می باشد و بررسی شرایط

طلاق غیابی از طرف مرد و مهریه

بر اساس قوانین ایران در حوزه طلاق، مرد دارای حق طلاق مطلق است و این یعنی آنکه می تواند هر زمان که خواست حتی اگر دلیل موجهی هم نداشته باشد زن را طلاق دهد. البته طلاق از طرف مرد زمانی ثبت می شوند که روند قانونی خود را طی کند و همچنین حقوق مالی زن از جمله مهریه و نفقه به او پرداخته شود. بنابراین اصولا رضایت زن در اصل طلاق تاثیری در طلاق از طرف مرد ندارد زیرا قانون به مرد حق طلاق داده است.

اما اگر زن در فرایند جلسات رسیدگی به طلاق حاضر نشود، گواهی عدم مکان سازش صادر می شود و طلاق صورت گرفته به صورت خواهد بود. اما این غیابی بودن همانطور که گفتیم مانع از ضرورت پرداخت مهریه و دیگر حقوق مالی زن به او نمی شود. علاوه بر این، زن می تواند به استناد غیابی بودن رسیدگی به آن اعتراض کند که در ادامه فرایند این اعتراض به طلاق غیابی بیشتر توضیح داده می شود.

برای آشنایی بیشتر با مهریه و انواع آن مقالات زیر را بخوانید:

مهریه عندالمطالبه چیست و چطور می توان آن را مطالبه کرد

مهریه عندالاستطاعه چیست و چه تفاوتی با مهریه عندالمطالبه دارد

مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج بیشتر بخوانید: مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج به چه صورت می باشد

طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول می کشد؟

در بسیاری از مواردی که زن خواهان طلاق است، دسترسی به شوهر وجود ندارد یا به هر دلیلی شوهر در فرایند دادرسی دعوای طلاق حاضر نمی شود. در این موارد زن باید با کمک وکیل خانواده به صورت غیابی طلاق خود را بگیرد. در این موارد، اگر دادگاه درخواست زن برای طلاق را موجه تشخیص بدهد حکم طلاق غیابی صادر می کند که اگر مرد به آن اعتراض نکند با نهایی شدن حکم قابل اجرا خواهد بود. اما گرفتن این حکم سختی های خاص خودش را دارد و به همین دلیل است که حتما باید از ومیل متخصص در حقوق خانواده استفاده کنید.

یکی از مواردی که قانون برای زن حق طلاق غیابی را در نظر گرفته است، ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی است که می گوید اگر مرد حداقل به مدت چهار سال غائب مفقودالاثر بوده باشد، زن می تواند به استناد همین غیبت از او طلاق بگیرد. در این صورت زن باید درخواست طلاق به استناد غیبت مرد را بدهد. دادگاه با انجام تشریفاتی که در قانون مدنی ذکر شده است، یعنی صدور ۳ بار اعلامیه در روزنامه های کثیرالانتشار و گذشت یک سال از انتشار اعلامیه اول، حکم موت فرضی مرد را صادر می کند و حکم به طلاق زن می دهد.

در غیر از ابن مورد که قانون صراحتا به غیبت مرد اشاره کرده و آن را مجوز طلاق غیابی زن دانسته است هم امکان طلاق غیابی از طرف زن وجود دارد. همانطور که در ابتدا اشاره شد اگر به هر دلیلی مرد در فرایند دادرسی حاضر نباشد و هیچ لایحه ای هم برای دفاع از خود ندهد، دادگاه می تواند حکم به طلاق غیابی بدهد. منتهی در این موارد مانند سایر موارد و انواع طلاق، طلاق از طرف زن اگر خودش دارای حق طلاق یا همان وکالت در طلاق برای درخواست طلاق نباشد، موارد قانونی طلاق از طرف زن که در قانون ذکر شده باید برای قاضی اثبات شود تا حکم به طلاق به صورت غیابی بدهد.

طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول می کشد؟

علاوه بر این موارد، زن باید تا جای ممکن آدرسی از مرد داشته باشد تا آن را در قسمت مشخصات خوانده دعوا بنویسد، در غیر این صورت یعنی اگر آدرس خوانده معلوم نباشد که به آن مجهول المکان گفته می شود، دادگاه یک آگهی منتشر می کند تا خوانده در حد امکان از طرح دعوا علیه خودش مطلع شود. تمام این تشریفات ممکن است منجر به طولانی شدن روند طلاق غیابی شود که با استفاده از وکیل متخصص می توانید تا حد امکان سرعت فرایند دادرسی را افزایش دهید.

نمونه دادخواست طلاق توافقی بیشتر بخوانید: نمونه دادخواست طلاق توافقی در دادگاه خانواده

اعتراض به طلاق غیابی چگونه انجام می شود؟

اگر در نهایت به واسطه عدم حضور خوانده، طلاق غیابی صادر شود، شخص خوانده که در بیشتر اوقات مرد است می تواند به این رای اعتراض کند. اعتراض به آراء غیابی به طور کلی و در هر موضوعی که باشد واخواهی نامیده می شود. به این معنا که خوانده رای غیابی تا ۲۰ روز پس از ابلاغ رای به خود یا اطلاع از صدور این رای می تواند در همان دادگاهی که رای غیابی صادر کرده است اعتراض واخواهی خود را ثبت کند و در ضمن آن هر ایرادی که متوجه دادخواست خواهان باشد را مطرح نماید.

برای طرح اعتراض واخواهی لازم است خوانده دعوا دادخواستی مخصوص تحت عنوان دادخواست واخواهی را با کمک وکیل خانواده تنظیم کند و به دادگاه رسیدگی کننده و صادر کننده طلاق غیابی ارائه دهد. در نگارش این دادخواست تمامی تشریفات ذکر شده در قانون آیین دادرسی مدنی باید رعایت شود وگرنه دادخواست با اخطار رفع نقص مواجه می شود و با حتی ممکن است رد شود که در این صورت مهلت اعتراض به رای به تاخیر می افتد یا آنکه ممکن است این مهلت تمام شود.

این مهلت برای افراد مقیم ایران ۲۰ روز از ابلاغ رای با اطلاع از صدور آن و دو ماه از همین تاریخ برای افراد مقیم خارج است. برای نگارش این دادخواست وکلای متخصص در گروه وکلای خانواده به شما کمک می‌ کنند تا در مدت زمانی که در اختیار دارید دادخواستی بی نقص بنویسید و به دادگاه ارائه دهید.

اگر این دادخواست واخواهی مورد تایید قرار بگیرد، اولین اثر حقوقی آن این است که اجرای رای غیابی که در اینجا طلاق غیابی است، متوقف می شود تا نتیجه رسیدگی مجدد به رای مشخص شود. اگر در نتیجه رسیدگی مجددی که دادگاه با حضور خوانده انجام می دهد رای جدید بر خلاف رای غیابی که پیش از آن صادر شده بود باشد، خواهانی که رای غیابی به نفع او صادر شده بود باید هر خسارتی که به خوانده در اثر اجرای رای غیابی وارد آمده را جبران کند.

اگر مهلت واخواهی از طلاق غیابی بگذرد، دادخواست واخواهی به منزله دادخواست تجدیدنظر خواهد بود که در دادگاه تجدید نظر استان مورد رسیدگی قرار می گیرد.

اجرای طلاق غیابی چگونه است؟

طلاقی که به صورت غیابی است مانند هر رای غیابی دیگری اجرا خواهد شد که قواعد آن در قانون آیین دادرسی مدنی آورده شده است. بر اساس ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی، اجرای حکم غیابی زمانی انجام می شود که محکوم له یعنی کسی که حکم غیابی به نفع او صادر شده ضامن معتبر یا تامین مناسبی برای اجرای آن بدهد که بتواند هر گونه خسارت به خوانده را در اثر اجرای این حکم جبران کند و یا آنکه از مهلت واخواهی خوانده پس از ابلاغ واقعی به او گذشته باشد.

منظور از ابلاغ واقعی ابلاغی است که به دست خود فرد می رسد. در چند سال اخیر که استفاده از سامانه ابلاغ قوه قضاییه رواج پیدا کرده، مشاهده ابلاغیه در ابن سامانه به معنای ابلاغ واقعی خواهد بود و آثار این نوع ابلاغ را خواهد داشت.

استفاده از وکیل در فرایند طلاق غیابی

همانطور که گفتیم این طلاق یکی از انواع حکم غیابی است که در نتیجه عدم حضور مخاطب دعوا یعنی خوانده صادر می شود و شرایط حقوقی خاصی را ایجاد می کند که برای آشنایی با نکات آن لازم است حتما از بک وکیل متخصص و مجرب استفاده کنید. طلاق غیابی معمولا از طرف زنان و در مواقعی انجام می شود مرد یا مجهول المکان است و برای مدت ها خبری از او در دسترس نیست یا آنکه مرد به هر دلیلی در فرایند دادرسی حاضر نمی شود. در این موارد، زن می تواند با کمک وکیل خانواده دادخواستی تنظیم کند که منجر به صدور حکم طلاق غیابی و اجرای آن گردد.

همچنین اگر به عنوان خوانده در جریان پرونده ای قرار گرفته اید که رای غیابی برای شما صادر شده است برای اعتراض به این رای که اصطلاحا واخواهی نامیده می شود و تشریفات خاص خود را دارد بازم است حتما از وکیل استفاده کنید تا این دعوا مجددا در دادگاه رسیدگی کننده به دادخواست اولیه مورد رسیدگی قرار بگیرد و حقوق شما به واسطه اجرای حکم غیابی مورد تضییع قرار نگیرد.

گروه وکلای خانواده مجموعه ای از بهترین وکلای خانواده با سال ها تجربه در طرح دعاوی خانواده از جمله طلاق از نوع غیابی و طلاق توافقی هستند که می توانند در صورت نیاز شما در اسرع وقت اطلاعات حقوقی لازم در خصوص این نوع طلاق را به شما ارائه دهند. برای آشنایی با طیف وسیع خدمات این مجموعه کافی است با شماره تماس های درج شده در سایت تماس بگیرید.

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=356

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312