- دسته بندی مقالات
- تاریخ انتشار 23 دی 1402
- بروزرسانی ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
- بازدید 60 نفر
- دیدگاه ها بدون نظر
ثبت طلاق توافقی به صورت کامل و بررسی شرایط آن
طلاق از نوع توافقی راحت ترین و سریع ترین نوع طلاق است که در صورت عدم سازش میان طرفین پیشنهاد می شود. استفاده از وکیل خانواده و دریافت مشاوره حقوقی درمورد فرایند انجام این نوع طلاق و ثبت طلاق توافقی باعث سریع تر شدن این فرایند و حفظ هر چه بیشتر حقوق شما چه به عنوان زن و چه به عنوان شوهر در رابطه زناشویی می شود.
گروه وکلای خانواده با استفاده از بهترین وکلای پایه یک متخصص در حقوق خانواده تلاش می کنند تا فرایند انجام این َطلاق را برای شما آسان تر و مطمئن تر نمایند. در این مقاله از گروه وکلای خانواده یه مراحل انجام طلاق از نوع توافقی به خصوص ثبت طلاق توافقی می پردازیم.
طلاق توافقی چیست؟
در حقوق ایران حق طلاق متعلق به مرد است و مرد می تواند هر زمان که خواست بدون وجود دلیل موجهی فقط پس از پرداخت حقوق مالی زن او را طلاق دهد. اما زن دارای حق طلاق نیست و فقط در صورت وجود موارد معین قانونی که طلاق را برای زن مجاز دانسته می تواند از مرد طلاق بگیرد. بنابراین طلاق یک طرفه یا غیر توافقی زن بر خلاف طلاق از سوی مرد و طلاق در قالب توافقی که موضوع این مقاله است، دشواری های زیادی دارد.
طلاق توافقی همانطور که از نامش مشخص است، طلاقی است که بر اساس توافق میان طرفین و رضایت هر دو طرف نسبت به انجام طلاق صورت می گیرد. بنابراین به دلیل همین رضایت میان افراد فرایند طلاق و ثبت طلاق توافقی سریع تر از دیگر انواع طلاق به خصوص طلاق از سوی زن انجام می شود و وکلا هم به مراجعان خود توصیه می کنند اگر هیچ راه دیگری برای تداوم زندگی مشترک وجود ندارد حداقل نسبت به وقوع طلاق و شرایط آن با طرف مقابل خود به توافق برسند تا هزینه طلاق توافقی خود را کاهش دهند.
در طلاق از نوع توافقی، معمولا توافق نسبت به اصل طلاق، مهریه، نفقه، حضانت و دیگر امور وجود دارد و دادگاه در صورتی که این توافق مخالفتی با قانون نداشته باشد آن را تایید می کند، اما در صورتی که توافق نسبت به اصل طلاق وجود داشته باشد و درمورد امور دیگر مانند مهریه یا حضانت فرزندان اختلاف نظر باقی بماند دادگاه بر اساس قانون و صلاحدید خود در آن موارد حکم صادر کرده و حل اختلاف می کند.
بیشتر بخوانید: طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت چه شرایطی دارد؟
طلاق از نوع توافقی مانند دیگر انواع طلاق دارای فرایند حقوقی ویژه ای مانند ثبت طلاق توافقی است که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
مراحل طلاق توافقی چیست و ثبت طلاق توافقی کدام مرحله است؟
هر امر حقوقی از جمله انواع طلاق دارای مراحل و فرایندی است که باید به درستی طی شود تا نتیجه حقوقی مورد نظر تحقق پیدا کند. در طلاق از نوع توافقی نیز با وجود اینکه توافق طرفین باعث می شود سرعت انجام طلاق و در نهایت ثبت طلاق توافقی بسیار بیشتر از دیگر انواع طلاق باشد اما مراحلی قانونی وجود دارد که باید برای ثبت طلاق توافقی طی شوند.
بنابراین ثبت طلاق توافقی آخرین مرحله از این طلاق است که پیش از آن باید مراحل دیگری را طی کنید. برای آشنایی دقیق تر با این مراحل و کسب اطلاعات دقیق تر بر اساس پرونده خود لازم است حتما با یک وکیل متخصص در امور خانواده گفتگو کنید. در این قسمت این مراحل را به صورت خلاصه برای شما عزیزان توضیح می دهیم:
- مراجعه به مراکز مشاوره خانواده بهزیستی: در مرحله اول از مراحل این نوع طلاق لازم است به مراکز مشاوره خانواده در بهزیستی مراجعه کنید و جلسه یا جلسات مشاوره را در این مراکز طی کنید. بر خلاف طلاق های یک طرفه از طرف زن یا مرد که در ابتدا به داوری ارجاع داده می شوند، در طلاقی که توافقی است جلسات مشاوره برای طرفین در نظر گرفته می شود تا اگر احتمال سازش و تداوم زندگی زناشویی وجود داشت طلاق انجام نشود.
اگر امکان سازش میان طرفین نباشد، این مراکز یک گواهی تحت عنوان گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می کنند که در رسیدگی دادگاه به درخواست طلاقی که از نوع توافقی است اهمیت زیادی دارد. برای انجام این مرحله لازم است در سامانه تصمیم طلاق به آدرس http://zaman.behzisti.net/ ثبت نام نمایید و شرکت در جلسات مشاوره جهت انجام طلاق را درخواست کنید.
- ثبت دادخواست طلاق توافقی: پس از طی کردن مرحله مشاوره در مراکز مشاوره خانواده که در بالا توضیح داده شد، بر اساس گواهی عدم انصرافی که در این مراکز صادر شده است و با کمک وکیل متخصص در حقوق خانواده می توانید دادخواست طلاق تنظیم کنید.
این دادخواست پس از به ثبت رسیدن اگر مشکلی در نحوه نگارش و رعایت تشریفات دادگاه خانواده نداشته باشد، به یکی از شعب دادگاه خانواده ارجاع می شود و این دادگاه با بررسی مدارک طرفین از جمله گواهی مراکز مشاوره خانواده که نشان دهنده عدم سازش میان طرفین و رضایت هر دو طرف بر وقوع طلاق است، اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند که در طلاق های توافق صادر می شود.
بیشتر بخوانید: شروط ضمن عقد و آشنایی با کامل با موارد آن
علاوه بر صدور گواهی عدم امکان سازش که می توانید بر اساس آن اقدام به ثبت طلاق توافقی در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق نمایید، دادگاه موظف است در صورتی که توافقی برای دیگر شرایط طلاق مانند مهریه، حضانت و.. وجود نداشته باشد تکلیف آن ها را هم مشخص کند.
- ثبت طلاق توافقی در دفتر ثبت ازدواج و طلاق: زمانی که دادگاه خانواده بر اساس دادخواست حقوقی طلاق از نوع توافقی اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند، این گواهی تا ۳ ماه از تاریخ صدور اعتبار دارد تا توسط طرفین به دفتر ثبت ازدواج و طلاق برده شود و ثبت طلاق توافقی به عنوان آخرین مرحله از این طلاق بر اساس این گواهی صورت بگیرد.
ثبت طلاق توافقی مانند دیگر انواع طلاق حتی زمانی که مرد تقاضای طلاق کرده است، پس از پرداخت حقوق مالی زن مانند مهریه انجام می شود. مگر آنکه طبق توافق طرفین زن از حقوق مالی خود گذشته باشد که در آن صورت با ارائه اسناد و مدارک مربوط به بخشش زن، ثبت این طلاق انجام می شود.
در مقاله مراحل طلاق توافقی در دادگاه از گروه وکلای خانواده می توانید اطلاعات بیشتری درمورد هر یک از این مراحل به دست بیاورید.
آیا زن برای ثبت طلاق توافقی باید مهریه خود را ببخشد؟
یکی از تصورات اشتباهی که در مورد این نوع طلاق در میان مردم وجود دارد این است که اگر زن خودش تقاضای طلاق کند یا طلاق به صورت توافقی باشد زن حتما باید از مهریه و دیگر حق و حقوق خود بگذرد تا ثبت طلاق توافقی انجام شود، در حالی که این موضوع به لحاظ حقوقی درست نیست و اصولا دریافت حقوق مالی زن ارتباطی با انجام طلاق ندارد.
البته موارد زیادی وجود دارد که زن در جریان ایجاد توافق میان طرفین برای انجام طلاق عملا از حقوق مالی خود مانند مهریه می گذرد تا بتواند مرد را که دارای حق طلاق است راضی به طلاق کند. اما به لحاظ قانونی زن حتی اگر خودش به صورت یک طرفه خواهان طلاق باشد می تواند تمامی حقوق مالی خود را در صورتی که سایر شرایط هم وجود داشته باشد دریافت کند.
بیشتر بخوانید: ملاقات فرزند بعد از طلاق به چه صورت می باشد و بررسی شرایط
در هنگام ثبت طلاق توافقی هم همانطور که گفته شد مرد باید یا حقوق مالی زن را به او بپردازد یا توافق صورت گرفته درمورد این حقوق مالی مانند بخشش زن از حقوق مالی خود را ارائه دهد تا ثبت طلاق توافقی انجام شود. برای آشنایی بیشتر با طلاق توافقی و مهریه می توانید به لینک مشخص شده مراجعه نمایید.
اگر زن حامله باشد ثبت طلاق توافقی چگونه است؟
برای ثبت طلاق توافقی باید وضعیت باردار بودن یا نبودن زن مشخص شود، بنابراین ثبت طلاق باید با مشاهده نتیجه آزمایش بارداری زن صورت بگیرد اما اگر زن باردار باشد و طرفین نسبت به این امر آگاه باشند و همچنان وقوع طلاق را بخواهند ثبت ابن طلاق انجام می شود و باردار بودن زن بر خلاف آنچه بیشتر مردم تصور می کنند مانعی در ثبت طلاق توافقی ایجاد نمی کند بلکه الزام به انجام آزمایش صرفا جهت آگاه بودن از شرایط بارداری زن در هنگام طلاق است. برای آشنایی بیشتر با طلاق توافقی زن باردار میتوانید به مطلب مربوطه مراجعه کنید.
در برخی مجتمع های قضایی که دادگاه های خانواده در آن ها مستقر هستند آزمایشگاه های مخصوصی وجود دارند که لازم است آزمایش های مورد نیاز در این آزمایشگاه ها انجام شود اما اگر الزامی در این زمینه نباشد می توانید نتیجه معتبری که از هر آزمایشگاه دیگری گرفته می شود را برای ثبت طلاق توافقی ارائه دهید.
توافقات طرفین باید چگونه ثبت شود؟
زمانی که طرفین می خواهند نسبت به اصل طلاق و یا دیگر امور وابسته به آن مانند مهریه و… توافقاتی را انجام دهند، می توانند با مراجعه به یک وکیل خانواده که در این زمینه تخصص دارد، موارد مورد توافق خود را اعلام کنند. وکیل پس از ارائه مشاوره های مورد نیاز در این خصوص، توافقات طرفین را در صورتجلسه ای مخصوص ثبت می کند و به امضای طرفین می رساند.
این صورتجلسه برای ضمیمه کردن به دادخواست طلاق و بررسی در دادگاه خانواده برای صدور رای کافی است و لزومی ندارد که طرفین حتما به دفتر اسناد رسمی رفته و اقدام به تنظیم سند رسمی کنند. هر چند تنظیم سند رسمی به خصوص در مورد امور مالی اطمینان حقوقی بیشتری برای طرفین ایجاد می کند اما به لحاظ قانونی برای اجرای طلاق و ثبت طلاق توافقی الزامی درمورد مراجعه افراد به دفتر ثبت اسناد رسمی برای ثبت توافقات خود در این دفتر وجود ندارد.
ثبت طلاق توافقی با کمک وکیل گروه وکلای خانواده
ثبت طلاق توافقی همانطور که گفته شد از ثبت طلاق در مواردی که توافقی میان طرفین وجود ندارد سریع تر رخ می دهد اما برای اجرای مطمئن طلاق و برقراری توافقی که حقوق طرفین تا حد امکان در آن حفظ شود، نیاز به حضور وکیل متخصص در دعاوی خانواده در کنار خود خواهید داشت تا در زمینه امور حقوقی و موارد قابل امکان برای چانه زنی با طرف مقابل به شما کمک کند.
بهترین وکیل خانواده در عین تلاش برای کسب بهترین نتیجه ممکن سعی می کند از ابتدای مسیر شما را با با فرایندی که در پیش دارید و واقعیت های قانونی این فرایند آشنا کند و با توجه به شرایط موجود بهترین راه حل حقوقی را در اختیار شما قرار دهد.
در گروه وکلای خانواده با ارائه مشاوره حقوقی رایگان درمورد تمامی امور حقوقی خانواده این امکان را برای مراجعان فراهم کرده ایم تا پیش از هر گونه اقدام حقوقی بتوانند دید بهتری درمورد شرایط و پرونده خود پیدا کنند و بر اساس توصیه ها و پیشنهادات وکیل و مشاور حقوقی متخصص در حقوق خانواده اقدامات بعدی از قبیل اعطای وکالت، ثبت دادخواست و… را در اسرع وقت انجام دهند. برای آشنایی دقیق تر با خدمات متنوع گروه وکلای خانواده لازم است با متخصصان ما در این مجموعه تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را به شما عزیزان ارائه دهند.
https://vakil-khanevade.com/?p=251