...

شرایط طلاق با وکالت طلاق (حق طلاق)

  • 1
    مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری
  • 2
    شرح کامل شرایط استفاده از حق طلاق
  • 3
    اجرای حق طلاق توسط وکیل
  • 4
    حق الوکاله به صورت اقساطی
  • 5
    اعطای وکالت به صورت غیر حضوری
  • 6
    با حضور دو وکیل در پرونده طلاق

حق طلاق یا وکالت در طلاق چیست؟⚖️ [به همراه ویدئو آموزشی]

بروزرسانی: ۳ تیر ۱۴۰۳

حق طلاق یا وکالت در طلاق یکی از مبتلا به ترین سوالات مربوط به طلاق در میان زنانی است که با مساله طلاق دست به گریبان هستند. گرفتن این حق یا وکالت در طلاق کمک زیادی به تسریع روند طلاق یک طرفه از سوی زن می شود که وکلای خانواده توصیه می کنند حتما اقدامات حقوقی لازم را در خصوص آن انجام دهید.

در گروه وکلای خانواده در کنار سایر موضوعات مرتبط با حقوق خانواده از جمله گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق و تمامی نکات مربوط به آن، انواع خدمات حقوقی از جمله مشاوره حقوقی آنلاین یا مشاوره حقوقی رایگان که نقش مهمی در پاسخ دادن به نیاز مراجعان دارد، ارائه می شود. این خدمات کاملا به تناسب نیاز مراجعان به آنان ارائه شده و در نتیجه نهایت کارایی را برای شما با توجه به شرایط منحصر به فردی که دارید خواهد داشت.

در این مقاله از گروه وکلای خانواده به طور ویژه به سوالات رایج شما عزیزان درمورد حق طلاق یا وکالت در طلاق که ظرائف حقوقی خاصی دارد می پردازیم. برای آشنایی با صفر تا صد حق طلاق یا وکالت در طلاق در این مقاله با ما همراه باشید.

حق طلاق در ایران با چه کسی است و به چه معناست؟

همانطور که احتمالا می دانید، در ایران حق طلاق به صورت یک طرفه با مرد است و این به این معنا است که مرد می تواند حتی بدون آنکه به لحاظ حقوقی دلیل موجه و محکمه پسندی برای درخواست جدایی داشته باشد همسر خود را طلاق دهد. قوانین ایران در تبعیت از فقه امامیه که بر اساس اصل ۴ قانون اساسی منبع اساسی قانون گذاری در ایران است، حق طلاق را به مرد داده است و زن را از این حق در زندگی زناشویی محروم ساخته است.

البته اجرای طلاق یک طرفه از سوی مرد مستلزم این است که مرد مراحل قانونی خاصی را که در این خصوص پیش‌ بینی شده است رعایت کند و در واقع تشریفات قانونی مربوط به طلاق را در دادگاه های خانواده طی کند. در واقع مرد نمی تواند به استناد اینکه دارای حق طلاق است از طرح دادخواست طلاق در دادگاه اجتناب کند و این مراحل قضایی را دور بزند. بلکه حق طلاق صرفا این امکان را به مرد می دهد که با طی این مراحل بدون آنکه لازم باشد دلیل خود را برای طلاق اعلام و اثبات کند، زن را طلاق بدهد.

حق طلاق در ایران با چه کسی است و به چه معناست؟

علاوه بر این، مرد باید کلیه حقوق مالی زن که خواهان آن است را به او پرداخت کند. در واقع برای اینکه گواهی عدم امکان سازش دادگاه که در نتیجه ارائه دادخواست طلاق از سوی مرد صادر می شود، اجرا شده و اجرای طلاق در دفاتر مخصوص به صورت قانونی به ثبت برسد، لازم است که حتما یا حقوق مالی زن به او پرداخت شود و یا مدارک و ادله مربوط به گذشت زن از حقوق مالی خود در صورتی که از آن ها گذشت کرده باشد ارائه شود. این حقوق مالی شامل مهریه، نفقه ایام عده یا نفقه ای که معوق مانده است، اجرت المثل ایام زوجیت و.. می شود که اگر توسط مرد به طور کامل پرداخت نشود امکان ثبت طلاق توافقی در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق وجود نخواهد داشت.

حق الوکاله طلاق بیشتر بخوانید: حق الوکاله طلاق در گروه وکلای خانواده به چه شکل می باشد؟

در نتیجه، در نظام حقوقی ایران زن دارای حق طلاق نیست و نمی تواند هر زمان که خواست از مرد طلاق بگیرد. بنابراین زن برای طلاق نیاز به اثبات مواردی دارد که در قانون به عنوان موارد قانونی طلاق از سوی زن ذکر شده است. اما راه دیگری که برای طلاق یک طرفه از سوی زن وجود دارد و در واقع این نوع طلاق را آسان تر می کند، گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق از سوی زن در هنگام ازدواج یا پس از آن است که موضوع این مقاله است و در ادامه بیشتر توضیح داده خواهد شد.

مزایای گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق توسط زن

گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق یک راه حل حقوقی برای جبران محرومیت زن از حق طلاق در نظام حقوقی ایران است که توسط بسیاری از وکلای خانواده توصیه می شود. این حق اگر به صورت درست و قانونی و با رعایت نکات مخصوصی که وکیل متخصص در خانواده آن ها را به شما توضیح می دهد، گرفته شود می تواند فرایند طلاق یک طرفه از سوی زن را به فرایندی با سرعت بسیار بیشتر و همچنین آسان تری تبدیل کند.

گرفتن این حق این امکان را به زن می دهد که بتواند پس از بررسی و احراز این حق توسط دادگاه به هر دلیلی که خواست از مرد طلاق بگیرد. بنابراین اگر زنی بخواهد از حقی مشابه مرد برای طلاق برخوردار باشد می تواند در هنگام تنظیم سند رسمی ازدواج یا پس از آن از شوهر خود این حق را بخواهد. ماهیت این حق در واقع نوعی اعطای وکالت مرد به زن برای اعمال حق یک طرفه طلاق مرد است. بنابراین وقتی از حق طلاق صحبت می کنیم در واقع با نوعی اعطای وکالت از مرد به زن مواجه هستیم که قواعد خاص خودش را دارد و باید از طریق وکیل مجرب خانواده با آن ها آشنا شوید.

در نتیجه گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق، زن به دلیل اینکه در واقع حق مرد برای طلاق را به وکالت از او اعمال می کند آزادی عمل بیشتری برای گرفتن طلاق دارد و با محدودیت هایی که در قانون برای زن در نطر گرفته شده مواجه نیست. برای آشنایی با مشکلات دادن حق طلاق به زن روی لینک مربوطه کلیک کنید.

نحوه گرفتن حق طلاق توسط زن

برای آنکه زن بتواند از مرد حق طلاق یا همان وکالت در طلاق بگیرد لازم است به یک توافق با مرد دست یابد. مهمترین شرط اعطای این وکالت به زن، رضایت مرد است. بنابراین زن بدون رضایت مرد و به صورت خودسرانه نمی تواند به این حق دست پیدا کند و حتما مرد باید به نحوی که در ادامه گفته می شود رضایت خود را نسبت به این موضوع نشان دهد.

الزام به تمکین زوجه بیشتر بخوانید: الزام به تمکین زوجه و بررسی دادخواست آن و دلایل رد

اعطای این حق از سوی مرد به زن معمولا در قالب سند رسمی ازدواج و یا به صورت شرط ضمن عقد یک عقد لازم دیگر انجام می شود. منظور از لازم بودن عقد این است که فقط با وجود دلایل قانونی برای فسخ امکان فسخ آن وجود دارد و بدون اثبات این دلایل نمی توان آن را فسخ کرد. بنابراین اگر شرط اعطای این حق را در عقد جایزی مانند قرارداد وکالت قرار دهید، با فسخ از طرف مرد به راحتی اعتبار خود را از دست می دهد.

به همین دلیل، توصیه وکلای خانواده به زنانی که خواهان این حق هستند این است که در وهله اول آن را به صورت شرط ضمن عقد ازدواج و در سند رسمی ازدواج درج کنند و در وهله دوم با کسب مشاوره از وکیل خانواده، آن را در عقد لازم دیگری که امکان فسخ آن وجود ندارد قرار دهید.

علاوه بر این، بهتر است این شرط در قالب وکالت بلاعزل به زن نوشته شود. زیرا اگر وکالت قابل عزل باشد مرد می تواند هر زمان که خواست این وکالت را از زن پس بگیرد و در نتیجه این حق را ملغی کند. برای درج این شرط با شرایطی که ذکر شد لازم است حتما با یک وکیل متخصص در حقوق خانواده مشورت کنید تا بتوانید تمامی این نکات را رعایت کنید.

برای اطلاع از مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق که احتیاج دارید، مطالعه این مقاله به شما کمک خواهد کرد

آیا گرفتن حق طلاق با وجود مهریه ممکن است؟

گرفتن این حق از مرد همانطور که در بالا توضیح داده شد، در قالب شرط ضمن عقد ازدواج تحقق پیدا می کند که یک امر توافقی میان طرفین است. بنابراین گرفتن این حق ارتباطی با درج سایر حقوق مالی زن یعنی مهریه ندارد و در واقع برخورداری از این حق برای زن مغایرتی با حق زن برای دریافت مهریه و سایر حقوق مالی او نخواهد داشت. بنابراین زن می تواند در عین اینکه خواهان مالی به عنوان مهریه است حق طلاق یا وکالت در طلاق را هم از مرد بخواهد و هیچ منع قانونی در این خصوص وجود ندارد.

استرداد هدایا بیشتر بخوانید: استرداد هدایا در دوران نامزدی و دوران زناشویی ممکن است؟

البته در بسیاری از موارد موافقت مرد برای دادن این حق به زن منوط به گذشت او از مهریه است. با این حال حقوق مالی دیگری مانند نفقه نمی تواند بر اساس توافق طرفین از بین برود و نفقه در هر حال از وظایف زناشویی زن به شمار می رود.

آیا گرفتن حق طلاق با وجود مهریه ممکن است؟

برای کسب اطلاعات بیشتر از بهترین وکیل مهریه مقاله بهترین وکیل مهریه در تهران با گروه وکلای خانواده را مطالعه کنید.

طلاق گرفتن بر اساس حق طلاق یا وکالت در طلاق چقدر طول می‌ کشد؟

سوالی که ایجاد می شود این است که زمانی که زن با استفاده از دانش و تخصص یک وکیل خانواده این حق را از مرد می گیرد و در واقع صاحب این حق می شود، در صورتی که در آینده نتواند به هر دلیلی به زندگی زناشویی با مرد ادامه دهد چه فرایندی را برای اجرای طلاق باید طی کند و این فرایند چقدر طول می کشد؟

در ابتدا لازم است بدانید که اجرای طلاق با تقاضای زن بر اساس این حق، بدون حضور مرد هم انجام می شود و برای آنکه رای دادگاه مبنی بر طلاق صادر شود نیازی به حضور مرد نیست و در اجرای ضیغه طلاق و ثبت آن هم به دلیل وکالتی که زن از مرد دارد نیازی به حضور مرد وجود ندارد.

در خصوص فرایند لازم برای گرفتن رای دادگاه و اجرای طلاق هم فرایند طلاق همان فرایندی است که زن در موارد طلاق یک طرفه طی می کند. به این صورت که باید با کمک وکیل خانواده دادخواست طلاق تنظیم و به دادگاه خانواده ارسال کند. البته تنظیم دادخواست در این موارد به دلیل وجود حق طلاق برای زن آسان تر است زیرا نیاز به اثبات موارد قانونی طلاق از طرف زن ندارد و وکیل باید صرف وجود این حق برای زن را به کمک اسناد و مدارکی که در خصوص آن وجود دارد اثبات کند. دادگاه پس از احراز این حق برای زن، رای لازم را صادر می کند که طبق تشریفات طلاق اجرا شده و به ثبت می رسد.

مشاوره حقوقی درباره گرفتن حق طلاق در گروه وکلای خانواده

گرفتن حق طلاق که در واقع اخذ نوعی وکالت در طلاق از مرد است، یک راه حل حقوقی رایج برای رفع مشکلات و محدودیت هایی است که قوانین ایران برای طلاق زن در نظر گرفته اند. گرفتن این وکالت با توجه به ماهیت وکالتی بودن آن و همچنین ماهیت عقد ازدواج پیچیدگی های خاصی دارد که تنها وکیل متخصص در حقوق خانواده با آن ها آشنایی کامل دارد.

اکر در زمان ازدواج یا پس از آن خواهان گرفتن این حق هستید یا می خواهید اطلاعات بیشتری در خصوص تمامی ابعاد حقوقی این امر پیدا کنید، گروه وکلای خانواده با توجه به تمرکز ویژه خود نسبت به مسائل حقوق خانواده بهترین گزینه برای کمک رساندن و ارائه مشاوره های حقوقی لازم به شما هستند. مشاوره ها و خدمات حقوقی گروه وکلای خانواده به تناسب نیاز مراجعان در قالب انواع بسترهای حضوری، تلفنی و وکیل آنلاین برای طلاق صورت می گیرد و همچنین امکان مشاوره رایگان هم در مواردی برای رفاه حال مراجعان پیش بینی شده است.

برای آشنایی با انواع خدمات حقوقی مورد ارائه در گروه وکلای خانواده کافی است با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=380

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312