...

شرایط طلاق با وکالت طلاق (حق طلاق)

  • 1
    مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری
  • 2
    شرح کامل شرایط استفاده از حق طلاق
  • 3
    اجرای حق طلاق توسط وکیل
  • 4
    حق الوکاله به صورت اقساطی
  • 5
    اعطای وکالت به صورت غیر حضوری
  • 6
    با حضور دو وکیل در پرونده طلاق

حق طلاق یا وکالت در طلاق چیست؟⚖️ [به همراه ویدئو آموزشی]

بروزرسانی: ۲۵ شهریور ۱۴۰۳

حق طلاق یا وکالت در طلاق یکی از مبتلا به ترین سوالات مربوط به طلاق در میان زنانی است که با مساله طلاق دست به گریبان هستند. گرفتن این حق یا وکالت در طلاق کمک زیادی به تسریع روند طلاق یک طرفه از سوی زن می شود که وکلای خانواده توصیه می کنند حتما اقدامات حقوقی لازم را در خصوص آن انجام دهید.

در گروه وکلای خانواده در کنار سایر موضوعات مرتبط با حقوق خانواده از جمله گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق و تمامی نکات مربوط به آن، انواع خدمات حقوقی از جمله مشاوره حقوقی آنلاین یا مشاوره حقوقی رایگان که نقش مهمی در پاسخ دادن به نیاز مراجعان دارد، ارائه می شود. این خدمات کاملا به تناسب نیاز مراجعان به آنان ارائه شده و در نتیجه نهایت کارایی را برای شما با توجه به شرایط منحصر به فردی که دارید خواهد داشت.

در این مقاله از گروه وکلای خانواده به طور ویژه به سوالات رایج شما عزیزان درمورد حق طلاق یا وکالت در طلاق که ظرائف حقوقی خاصی دارد می پردازیم. برای آشنایی با صفر تا صد حق طلاق یا وکالت در طلاق در این مقاله با ما همراه باشید.

حق طلاق در ایران با چه کسی است و به چه معناست؟

همانطور که احتمالا می دانید، در ایران حق طلاق به صورت یک طرفه با مرد است و این به این معنا است که مرد می تواند حتی بدون آنکه به لحاظ حقوقی دلیل موجه و محکمه پسندی برای درخواست جدایی داشته باشد همسر خود را طلاق دهد. قوانین ایران در تبعیت از فقه امامیه که بر اساس اصل ۴ قانون اساسی منبع اساسی قانون گذاری در ایران است، حق طلاق را به مرد داده است و زن را از این حق در زندگی زناشویی محروم ساخته است.

البته اجرای طلاق یک طرفه از سوی مرد مستلزم این است که مرد مراحل قانونی خاصی را که در این خصوص پیش‌ بینی شده است رعایت کند و در واقع تشریفات قانونی مربوط به طلاق را در دادگاه های خانواده طی کند. در واقع مرد نمی تواند به استناد اینکه دارای حق طلاق است از طرح دادخواست طلاق در دادگاه اجتناب کند و این مراحل قضایی را دور بزند. بلکه حق طلاق صرفا این امکان را به مرد می دهد که با طی این مراحل بدون آنکه لازم باشد دلیل خود را برای طلاق اعلام و اثبات کند، زن را طلاق بدهد.

حق طلاق در ایران با چه کسی است و به چه معناست؟

علاوه بر این، مرد باید کلیه حقوق مالی زن که خواهان آن است را به او پرداخت کند. در واقع برای اینکه گواهی عدم امکان سازش دادگاه که در نتیجه ارائه دادخواست طلاق از سوی مرد صادر می شود، اجرا شده و اجرای طلاق در دفاتر مخصوص به صورت قانونی به ثبت برسد، لازم است که حتما یا حقوق مالی زن به او پرداخت شود و یا مدارک و ادله مربوط به گذشت زن از حقوق مالی خود در صورتی که از آن ها گذشت کرده باشد ارائه شود. این حقوق مالی شامل مهریه، نفقه ایام عده یا نفقه ای که معوق مانده است، اجرت المثل ایام زوجیت و.. می شود که اگر توسط مرد به طور کامل پرداخت نشود امکان ثبت طلاق توافقی در دفاتر ثبت ازدواج و طلاق وجود نخواهد داشت.

در نتیجه، در نظام حقوقی ایران زن دارای حق طلاق نیست و نمی تواند هر زمان که خواست از مرد طلاق بگیرد. بنابراین زن برای طلاق نیاز به اثبات مواردی دارد که در قانون به عنوان موارد قانونی طلاق از سوی زن ذکر شده است. اما راه دیگری که برای طلاق یک طرفه از سوی زن وجود دارد و در واقع این نوع طلاق را آسان تر می کند، گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق از سوی زن در هنگام ازدواج یا پس از آن است که موضوع این مقاله است و در ادامه بیشتر توضیح داده خواهد شد.

مزایای گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق توسط زن

گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق یک راه حل حقوقی برای جبران محرومیت زن از حق طلاق در نظام حقوقی ایران است که توسط بسیاری از وکلای خانواده توصیه می شود. این حق اگر به صورت درست و قانونی و با رعایت نکات مخصوصی که وکیل متخصص در خانواده آن ها را به شما توضیح می دهد، گرفته شود می تواند فرایند طلاق یک طرفه از سوی زن را به فرایندی با سرعت بسیار بیشتر و همچنین آسان تری تبدیل کند.

گرفتن این حق این امکان را به زن می دهد که بتواند پس از بررسی و احراز این حق توسط دادگاه به هر دلیلی که خواست از مرد طلاق بگیرد. بنابراین اگر زنی بخواهد از حقی مشابه مرد برای طلاق برخوردار باشد می تواند در هنگام تنظیم سند رسمی ازدواج یا پس از آن از شوهر خود این حق را بخواهد. ماهیت این حق در واقع نوعی اعطای وکالت مرد به زن برای اعمال حق یک طرفه طلاق مرد است. بنابراین وقتی از حق طلاق صحبت می کنیم در واقع با نوعی اعطای وکالت از مرد به زن مواجه هستیم که قواعد خاص خودش را دارد و باید از طریق وکیل مجرب خانواده با آن ها آشنا شوید.

در نتیجه گرفتن حق طلاق یا وکالت در طلاق، زن به دلیل اینکه در واقع حق مرد برای طلاق را به وکالت از او اعمال می کند آزادی عمل بیشتری برای گرفتن طلاق دارد و با محدودیت هایی که در قانون برای زن در نطر گرفته شده مواجه نیست. برای آشنایی با مشکلات دادن حق طلاق به زن روی لینک مربوطه کلیک کنید.

نحوه گرفتن حق طلاق توسط زن

برای آنکه زن بتواند از مرد حق طلاق یا همان وکالت در طلاق بگیرد لازم است به یک توافق با مرد دست یابد. مهمترین شرط اعطای این وکالت به زن، رضایت مرد است. بنابراین زن بدون رضایت مرد و به صورت خودسرانه نمی تواند به این حق دست پیدا کند و حتما مرد باید به نحوی که در ادامه گفته می شود رضایت خود را نسبت به این موضوع نشان دهد.

اعطای این حق از سوی مرد به زن معمولا در قالب سند رسمی ازدواج و یا به صورت شرط ضمن عقد یک عقد لازم دیگر انجام می شود. منظور از لازم بودن عقد این است که فقط با وجود دلایل قانونی برای فسخ امکان فسخ آن وجود دارد و بدون اثبات این دلایل نمی توان آن را فسخ کرد. بنابراین اگر شرط اعطای این حق را در عقد جایزی مانند قرارداد وکالت قرار دهید، با فسخ از طرف مرد به راحتی اعتبار خود را از دست می دهد.

به همین دلیل، توصیه وکلای خانواده به زنانی که خواهان این حق هستند این است که در وهله اول آن را به صورت شرط ضمن عقد ازدواج و در سند رسمی ازدواج درج کنند و در وهله دوم با کسب مشاوره از وکیل خانواده، آن را در عقد لازم دیگری که امکان فسخ آن وجود ندارد قرار دهید.

علاوه بر این، بهتر است این شرط در قالب وکالت بلاعزل به زن نوشته شود. زیرا اگر وکالت قابل عزل باشد مرد می تواند هر زمان که خواست این وکالت را از زن پس بگیرد و در نتیجه این حق را ملغی کند. برای درج این شرط با شرایطی که ذکر شد لازم است حتما با یک وکیل متخصص در حقوق خانواده مشورت کنید تا بتوانید تمامی این نکات را رعایت کنید.

برای اطلاع از مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق که احتیاج دارید، مطالعه این مقاله به شما کمک خواهد کرد

مهریه و نفقه زن در وکالت در طلاق برای زن چگونه است؟

سوال بسیار مهمی که برای زنانی که دارای حق طلاق هستند و یا می خواهند اقدام به گرفتن حق طلاق از مرد کنند این است که اگر حق طلاق بگیرند باید مهریه خود را ببخشند یا می توانند علاوه بر طلاق مهریه خود را هم مطالبه کنند؟

هزینه وکیل طلاق بیشتر بخوانید: هزینه وکیل طلاق در گروه وکلای خانواده به چه صورت می باشد؟

در خصوص مهریه و تفقه زن در فرضی که زن بر اساس وکالت در طلاق اقدام به طلاق از مرد می کند لازم است بگوییم اساسا مطالبه مهریه و نفقه زن ارتباطی با این وکالت ندارد و در واقع زن می تواند علاوه بر اینکه خواهان طلاق بر اساس وکالت در طلاق است مهریه، نفقه و کلیه حق و حقوق مالی خود را از دادگاه مطالبه کند. به عبارت دیگر هیچ لزومی ندارد که زن به ازای دریافت حق طلاق از حقوق مالی خود بگذرد.

اما نکته مهمی که معمولا در فرایند رسیدن به توافق با مرد برای اعطای حق طلاق وجود دارد این است که اعطای حق طلاق به زن در این فرایند به ازای بذل مهریه توسط زن انجام می شود. در واقع بسیاری از مردان تنها زمانی به اعطای وکالت در طلاق یه زن رضایت می دهند که زن از تمام یا بخشی از مهریه خود بگذرد. در واقع بذل مهریه زن در فرایند دریافت حق طلاق هیچ الزام قانونی ندارد بلکه عملا در فرایند توافق با مرد این اتفاق رخ می دهد و همانطور که در ابتدا گفتیم دریافت وکالت در طلاق بدون حصول توافق با مرد امکان پذیر نیست. به همین دلیل بسیاری از زنان حاضرند در قبال دریافت این حق از مهریه خود یا حق و حقوق مالی دیگر خود بگذرند.

ذکر این نکته ضروری است که در خصوص نفقه زن نمی تواند نفقه آینده را ببخشد زیرا پرداخت نفقه به زن که همان هزینه معیشت زن است یکی از تکالیف زناشویی مرد است که طرفین نمی توانند بر خلاف آن با یکدیگر توافق کنند اما بخشیدن نفقه معوق گذشته یعنی نفقه ای که موعد پرداخت آن رسیده است اما توسط شوهر پرداخت نشده امکان پذیر است و زن می تواند از مطالبه آن گذشت کند.

 

آیا گرفتن حق طلاق با وجود مهریه ممکن است؟

برای کسب اطلاعات بیشتر از بهترین وکیل مهریه مقاله بهترین وکیل مهریه در تهران با گروه وکلای خانواده را مطالعه کنید.

طلاق گرفتن بر اساس حق طلاق یا وکالت در طلاق چقدر طول می‌ کشد؟

سوالی که ایجاد می شود این است که زمانی که زن با استفاده از دانش و تخصص یک وکیل خانواده این حق را از مرد می گیرد و در واقع صاحب این حق می شود، در صورتی که در آینده نتواند به هر دلیلی به زندگی زناشویی با مرد ادامه دهد چه فرایندی را برای اجرای طلاق باید طی کند و این فرایند چقدر طول می کشد؟

در ابتدا لازم است بدانید که اجرای طلاق با تقاضای زن بر اساس این حق، بدون حضور مرد هم انجام می شود و برای آنکه رای دادگاه مبنی بر طلاق صادر شود نیازی به حضور مرد نیست و در اجرای ضیغه طلاق و ثبت آن هم به دلیل وکالتی که زن از مرد دارد نیازی به حضور مرد وجود ندارد.

در خصوص فرایند لازم برای گرفتن رای دادگاه و اجرای طلاق هم فرایند طلاق همان فرایندی است که زن در موارد طلاق یک طرفه طی می کند. به این صورت که باید با کمک وکیل خانواده دادخواست طلاق تنظیم و به دادگاه خانواده ارسال کند. البته تنظیم دادخواست در این موارد به دلیل وجود حق طلاق برای زن آسان تر است زیرا نیاز به اثبات موارد قانونی طلاق از طرف زن ندارد و وکیل باید صرف وجود این حق برای زن را به کمک اسناد و مدارکی که در خصوص آن وجود دارد اثبات کند. دادگاه پس از احراز این حق برای زن، رای لازم را صادر می کند که طبق تشریفات طلاق اجرا شده و به ثبت می رسد.

شرط داشتن حق طلاق زن در سند رسمی نکاح

همانطور که گفته شد، زن در حقوق ایران دارای حق طلاق نیست و برای آنکه بتواند امکان طلاق از مرد را به صورت یک طرفه به دست بیاورد لازم است برای دریافت وکالت در طلاق با مرد به توافق برسد. این توافق در قالب شرط ضمن عقد ازدواج در سند رسمی نکاح نوشته می شود. در واقع وکالت در طلاق بر خلاف تصور بسیاری از مردم، به زن حق مستقلی برای طلاق نمی دهد بلکه با این وکالت زن می تواند به نمایندگی از مرد اعمال حق طلاق مرد را با اراده و اختیار خودش درخواست نماید.

اما سوال مهمی که در ارتباط با شروط ضمن عقد نکاح مطرح می شود این است که آیا طرفین می توانند به وجود حق طلاق برای زن به صورت مستقل توافق کنند و آن را در قالب شرط ضمن عقد در سند نکاح قرار دهند یا خیر؟ پاسخ این است که حق طلاق یکی از قواعد آمره در حقوق خانواده است که طرفین نمی توانند بر خلاف آن توافق کنند. در نتیجه طرفین نمی توانند با توافق خود این حق را به صورت مستقل برای زن در نظر بگیرند و تنها راهی که برای اراده و اختیار زن در طلاق وجود دارد این است که مرد حق طلاق خود را به صورت اعطای وکالت در طلاق به زن بدهد.

 

طلاق غیابی بر اساس وکالت در طلاق

گاهی اوقات ممکن است طرف مقابل شما به هیچ وجه در پرونده ای علیه او طرح شده دخالتی نکند و نه تنها در دادگستری حاضر نشود بلکه هیچ لایحه دفاعیه ای هم ارسال نکند و در اصطلاح حقوقی غایب باشد. در این موارد آیا دادگاه می تواند علیه کسی که غایب بوده است حکم غیابی صادر کند؟

به طور کلی حکم غیابی همانطور که گفتیم مربوط به مواردی است که شخص هیچ نوع حضوری اعم از حضور در جلسه رسیدگی، ارسال لایحه یا معرفی وکیل در پرونده نداشته باشد. در این موارد اگر قاضی ادله ارائه شده از سوی خواهان را موجه بداند و اصولا پرونده به نفع خواهان باشد به نفع او حکم می دهد. این حکم به دلیل آنکه خوانده دعوا غایب بوده است حکم غیابی نام می گیرد که مانند سایر احکام با رعایت شرافط خاصی که قانون برای احکام غیابی در نظر گرفته است قابلیت اجرا شدن در اجرای احکام دادگستری را دارد.

اما سوال این است که در مواردی که زن بر اساس توافق قبلی با مرد دارای حق طلاق یا همان وکالت در طلاق است، اگر خود مرد در پرونده طلاق هیچ دخالتی نداشته باشد، حکم غیابی طلاق صادر می شود؟

گرفتن مهریه از خانواده شوهر بیشتر بخوانید: آیا گرفتن مهریه از خانواده شوهر امکان پذیر است؟

در خصوص طلاقی که بر اساس وکالت در طلاق زن اجرا می شود باید توجه داشته باشید که حتی اگر مرد هیچ دخالتی در روند رسیدگی و صدور رای طلاق نداشته باشد، رای دادگاه غیابی نیست زیرا زن در این موارد وکیل مرد محسوب می شود تا حق طلاق او را درخواست و اجرا کند. بنابراین عملا مرد چون زن را وکیل خود قرار داده است دیگر صدور رای غیابی در این موارد موضوعیتی ندارد.

از سوی دیگر نکته قابل توجه این است که رای غیابی فقط مربوط به حکم طلاق است در صورتی که رای دادگاه در موارد درخواست طلاق بر اساس حق طلاق زن گواهی عدم امکان سازش نام دارد که اگرچه نتیجه یکسانی دارد همان اجرا و ثبت طلاق است اما از لحاظ حقوقی با حکم طلاق که در موارد طلاق یک طرفه زن بدون وجود حق طلاق صادر می شود کاملا متفاوت است.

نکات لازم درباره درج شرط حق طلاق زن

تنظیم هر قرارداد و شرط و شروط آن نیاز به رعایت برخی نکات تخصصی دارد که لازم است در خصوص آن ها با وکیل و مشاور متخصص در آن حوزه مشورت کنید و سپس اقدام به تنظیم و امضای قرارداد نمایید.

در عقد نکاح نیز شروط قراردادی ازدواج از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند و با توجه به ماهیت این عقد که رابطه زناشویی طرفین را برای سال ها تنظیم می کند لازم است حتما برخی نکات ساده اما مهم را در زمان انعقاد عقد رعایت کنید تا در آینده با مشکلات حقوقی متعدد در احقاق حق خود مواجه نشوید.

یکی از این شروط قراردادی که از اهمیت زیادی برای زنان برخوردار است حق طلاق است که لازم است در تنظیم آن نکات به خصوصی را رعایت کنید که در ادامه درباره آن ها توضیح می دهیم.

تنظیم شرط حق طلاق زن در سند رسمی: نکنه مهمی که وکلای خانواده در خصوص نحوه نگارش شرط حق طلاق زن به آن توصیه می کنند این است که لازم است این شرط را در قالب یک سند رسمی که می تواند همان سند رسمی ازدواج باشد و یا هر سند رسمی دیگری باشد، تنظیم نمایید.

علت این امر این است که اعتبار سند رسمی از سند عادی بسیار بیشتر است و در صورتی که لازم باشد حق طلاق را به اثبات برسانید اثبات این حق بر اساس سند عادی بسیار دشوار خواهد بود و ممکن است سند عادی از سوی طرف مقابل با انکار و تردید مواجه شود در صورتی که درمورد اسناد رسمی فقط امکان طرح ادعای جعل وجود دارد که این ادعا هم باید از سوی طرف مقابل به اثبات برسد.

شرط حق طلاق زن ممکن است در زمان انعقاد عقد نکاح و در همان سند رسمی ازدواج که عقدنامه نام دارد درج شود و یا اینکه پس از ازدواج بر اساس توافق بعدی طرفین در قالب سند رسمی دیگری که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم می شود قرار داده شود که در هر دو صورت معتبر بوده و می تواند در صورت تمایل زن به طلاق از مرد مورد استفاده قرار بگیرد.

اعطای وکالت در طلاق به صورت وکالت بلاعزل: وکالتی که از طرف مرد به زن داده می شود تا بر اساس آن حق طلاق مرد را درخواست و اجرا کند باید به صورت بلاعزل باشد تا مرد در آینده نتواند وکالتی را که به زن داده است از او پس بگیرد. در واقع اگر وکالتی که مرد برای اجرای طلاق به زن می دهد یه صورت بلاعزل نباشد مرد می تواند هر زمان که خواست زن را به عنوان وکیل خود در اجرای این حق عزل کند و این وکالت عملا برای زن بدون اثر می شود و نمی تواند به استناد آن از مرد جدا شود.

اعطای وکالت بلاعزل به زن برای اجرای حق طلاق هر چند یک مزیت برای زن به شمار می رود که فرایند طلاق یک طرفه را برای او تسهیل می کند اما برای مرد یکی از معایب اعطای حق طلاق به زن محسوب می شود که لازم است پیش از تصمیم گیری درمورد آن با یک وکیل و مشاور مجرب حقوق خانواده مشورت نماید.

در مقاله زیر از گروه وکلای خانواده بیشتر می توانید با معایب دادن حق طلاق به زن آشنا شوید:

اعطای وکالت در طلاق با حق توکیل به غیر: اعطای وکالت با حق توکیل به غیر در حق طلاق زن اهمیت زیادی دارد زیرا به زن این امکان را می دهد تا با اعطای وکالت به وکیل دادگستری فرایند طلاق را پیگیری کند. در واقع منظور از حق توکیل به غیر این است که وکیل که همان مرد است این امکان را به موکل یعنی زن بدهد تا اجرای مورد وکالت را که درخواست طلاق و اجرای آن است به شخص دیگری به عنوان وکیل واگذار کند.

گرفتن حق طلاق بعد از عقد

ممکن است بسیاری از زوجین در زمان ازدواج برای اعطای وکالت در طلاق به زن به توافق نرسیده باشند، در این صورت آیا زوجین می توانند این شرط را پس از انعقاد عقد نکاح و حتی پس از گذشت سال ها از زندگی مشترک برای رابطه زناشویی خود قرار دهند یا خیر؟

بر اساس اصول کلی قراردادها، طرفین می توانند تا زمان برقراری یک قرارداد هر شرطی که می خواهند را به آن عقد یا قرارداد الحاق کنند و خود را متعهد به اجرای آن شرط نمایند. در نتیجه در عقد نکاح نیز زوجین حتی با گذشت چندین سال از زندگی زناشویی می توانند شروط قراردادی جدیدی را به عقد نکاح اضافه کنند.

برای اضافه کردن این شروط که یکی از آن ها می تواند شرط حق طلاق برای زن باشد، لازم است طرفین به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و با تنظیم سند رسمی، شروط قراردادی جدید را با ذکر تاریخ و مشخصات عقدنامه نکاح به این عقدنامه الحاق کنند. نکته ای که لازم است بدانید این است که برای تنظیم وکالت نامه صرف حضور موکل یعنی مرد در دفترخانه کافی است و نیازی به حضور زن به عنوان وکیل نیست.

حق الوکاله طلاق بیشتر بخوانید: حق الوکاله طلاق در گروه وکلای خانواده به چه شکل می باشد؟

بری تنظیم سند رسمی وکالت در طلاق توصیه می کنیم حتما از مشاوره یک وکیل متخصص و مجرب در امور خانواده که گروه وکلای خانواده به شما معرفی می کنند استفاده کنید تا کلیه نکات حقوقی لازم برای درج صحیح و اصولی این حق که مهمترین آن ها در بالا ذکر شد رعایت گردد.

آزمایش بارداری در اجرای حق طلاق زن

یکی از تشریفات لازم در فرایند دعوای طلاق که لازم است حتما رعایت شود انجام آزمایش بارداری توسط زن و ارائه نتیجه آن به مراجع رسمی است. بر خلاف تصوری که بسیاری از مردم دارند، در صورتی که زن در زمان درخواست طلاق باردار باشد باز هم می تواند طلاق بگیرد و در واقع باردار بودن خللی به امکان طلاق از سوی زن وارد نمی کند، بلکه مهم آگاهی طرفین به وجود جنین و تعیین تکلیف دادگاه درمورد حضانت و نفقه فرزند است.

برای آزمایش بارداری لازم است زن به یکی از آزمایشگاه های مورد تایید دادگستری مراجعه کرده و نتیجه آزمایش را که می تواند نشان دهنده بارداری و یا عدم بارداری باشد به مرجع قضایی ارائه دهد. پس از آن در صورتی که زن باردار نباشد سایر مراحل طلاق پیگیری می شود اما اگر زن باردار باشد دادگاه موظف است در خصوص حضانت و نفقه و سایر امور حقوقی فرزند تعیین تکلیف کند و در صورت تمایل زن یه طلاق، طلاق در حین بارداری انجام می شود.

در این مقاله با آزمایش و گواهی عدم بارداری بیشتر آشنا می شوید:

گواهی عدم بارداری زوجه چیست و گرفتن آن چه ضرورتی دارد؟

گرفتن حق طلاق زن از راه دور ممکن است؟

یکی از مواردی که برای طرفین در خصوص امور حقوقی ایجاد چالش می کند این است که یکی از طرفین در خارج از کشور باشد و در همین حین لازم باشد فرایند اعطای  وکالت در طلاق انجام شود. در این صورت، چه راه حل حقوقی ای وجود دارد تا مرد بتواند به زن وکالت در طلاق بدهد؟

در مواری که شخصی خارج از کشور است و امکان مراجعه به مراجعه رسمی داخلی را ندارد، از سامانه مخصوصی که برای همین شرایط در نظر گرفته شده است استفاده می شود که سامانه میخک نام دارد. این سامانه در واقع سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی است که برای سهولت در ارائه خدمات کنسول‌گری‌های ایران راه اندازی شده است  در این سامانه شخص پس از ثبت نام می تواند با کمک وکیل و مشاور متخصص از راه دور به همسر ش وکالت در طلاق دهد تا سایر مراحل اجرا و ثبت طلاق انجام شود.

شخص موکل یعنی کسی که می خواهد وکالت بدهد در این سامانه شخص وکیل را انتخاب کرده و شخص وکیل با مراجعه به وزارت امور خارجه می تواند وکالت نامه را پس از تایید دریافت کرده و بر اساس آن اقدام به انجام مورد وکالت نماید. وکلای حاضر در گروه وکلای خانواده با توجه به سابقه قابل توجه خود در دعاوی و امور حقوقی طلاق در داخل و خارج از کشور آمادگی کامل دارند تا شما را در خصوص جزئیات طلاق از راه دور که از چالش های ایرانیان خارج از کشور است آشنا کنند.

ابطال حق طلاق زن چگونه است؟

پس از اعطای حق طلاق به زن در قالب وکالت در طلاق توسط مرد، ممکن است این سوال طرح شود که در چه صورت امکان ابطال حق طلاق زن وجود خواهد داشت؟ ابطال یا بی اثر کردن حق طلاق زن بستگی به نوع وکالتی که مرد به زن داده است و شرایط سندی که در آن شرط حق طلاق درج شده است دارد. در صورتی که وکالت مرد به زن به صورت بلاعزل باشد، با توجه به آنکه مرد امکان عزل وکیل یعنی زن را از خود سلب کرده است دیگر امکان عزل وکیل یا ابطال حق طلاق زن را ندارد و زن در عمل به طور دائم از این حق برخوردار است و می تواند هر زمان خواست اقدام به طلاق از مرد کند.

اما اگر وکالتی که مرد به زن داده است به صورت بلاعزل نباشد مرد می تواند در صورت پشیمان شدن از اعطای این حق به زن با عزل زن به عنوان وکیل در اجرای طلاق به نوعی حق طلاق زن را ابطال و بی اثر کند. به دلیل همین موضوع است که لازم است پیش از درج این شرط حتما با وکیل متخصص خانواده مشورت نمایید تا شرط حق طلاق را به بهترین نحو ممکن در سند رسمی نکاح یا هر نوع سند رسمی دیگر که می خواهید شرط را در آن بگنجانید درج کنید.

چرا طلاق بر اساس وکالت در طلاق نیاز به وکیل دارد؟

با توجه به توضیحاتی که داشته شد، طلاق یک طرفه زن بر اساس حق طلاق یا وکالت در طلاقی که مرد به او می دهد فرایند بسیار آسان تری از زمانی دارد که زن می خواهد بدون وجود این حق از شوهر خود جدا شود. با این حال استفاده از مهارت و تجربه یک وکیل متخصص در امور خانواده در طلاق زن بر اساس حق طلاق همچنان امری ضروری است به دلیل آنکه قوانین و مقررات مربوط به خانواده از پیچیدگی های خاصی برخوردار هستند که بدون حضور وکیل و با رعایت نکردن برخی نکات ظریف حقوقی ممکن است فرایند طلاق را با دشواری های بیشتری مواجه کنید.

علاوه بر این، بسیاری از افراد گذشته از اینکه تخصصی در امور حقوقی ندارند زمان و وقت مورد نیاز برای پیگیری پرونده در دادگستری را هم ندارند و صرف وقت برای پیگیری امور حقوقی پرونده ممکن است منجر به هزینه های بیشتری برای آنان شود. به همین دلیل در این مواقع استفاده از وکیل دادگستری که دارای تجربه و تخصص کافی در طرح دعوا و دفاع در دعاوی خانواده است بهترین راه حل ممکن است که علاوه بر آنکه احتمال موفقیت شما را در پرونده خود افزایش می دهد، منجر به صرفه جویی در وقت و هزینه شما هم می شود.

خدمات حقوقی گروه وکلای خانواده درباره حق طلاق زن

در این مقاله تلاش شد با توضیح مهمترین نکات حقوقی درباره حق طلاق زن تا حد امکان شما عزیزان را با ابعاد حقوقی این موضوع مهم و مبتلا به در جامعه آشنا کنیم. همانطور که توضیح داده شد، زن در نظام حقوقی ایران دارای حق طلاق نیست و همین موضوع مشکلاتی را برای طلاق یک طرفه زن ایجاد می کند که اعطای وکالت در طلاق از سوی مرد به زن یک راه حل حقوقی بسیار رایج در مواردی است که وجود اختیار در طلاق برای زن از اهمیت زیادی برخوردار است.

همانطور که در بالا گفته شد، نحوه تنظیم و درج این حق برای زن باید منطبق با نکات خاصی باشد که استفاده از دانش و تجربه متخصصان حقوقی در امور خانواده را ناگزیر می کند. همچنین گفتیم که زن با دریافت این حق می تواند به صورت همزمان کلیه حق و حقوق مالی خود را نیز از مرد مطالبه کند و وجود این حق برای زن مانع از مطالبه سایر حقوق زن نخواهد بود.

برای انجام هر گونه امر حقوقی در ارتباط با حق طلاق زن از تنظیم و نگارش این حق و درج آن در سند رسمی ازدواج یا هر سند رسمی دیگر گرفته تا اجرای این حق برای درخواست طلاق و اجرای آن توسط زن نیاز به دانش و مهارت وکلای متخصص در حوزه خانواده دارید تا بدون نگرانی از پایمال شدن حقوق خود بتوانید در اسرع وقت و تا حد امکان نتیجه دلخواه را از پرونده خود به دست بیاورید.

در گروه وکلای خانواده خدمات متنوعی برای پوشش دادن نیاز مراجعان پیش بینی شده است که شامل طیف متنوعی از مشاوره حقوقی به صورت رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، اعلام وکالت و حضور در جلسات دادرسی دادگاه خانواده و … است که کافی است برای بهره مندی از هر یک از این خدمات با متخصصان ما در گروه وکلای خانواده تماس بگیرید. متخصصان ما در گروه وکلای خانواده آماده خدمت رسانی آسان و سریع به هر یک از مراجعان بوده و در اسرع وقت اطلاعات و راهنمایی های مورد نیاز را در اختیار شما می گذارند.

 

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=380

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312