- دسته بندی مقالات
- تاریخ انتشار 21 فروردین 1403
- بازدید 53 نفر
- دیدگاه ها بدون نظر
معامله به قصد فرار از دین مهریه و راه های اثبات آن
پرداخت مهریه یکی از مهمترین مسائل در دعاوی خانواده است که برای هر دوی طرفین یعنی زنان و مردان اهمیت زیادی دارد. برای وصول مهریه به عنوان زن و اثبات عدم توانایی مالی برای پرداخت مهریه به عنوان مرد نیاز به دانش و تجربه یک وکیل متخصص خانواده خواهید داشت که تا حد ممکن بتواند هر یک از این دعاوی را برای شما به نتیجه دلخواه برساند.
در گروه وکلای خانواده می توانید با بهترین وکلای پایه یک با تخصص ویژه در امور خانواده آشنا شده و از مهارت آنان در دعاوی مهریه از جمله اثبات معامله به قصد فرار از دین مهریه استفاده کنید. در این مقاله از گروه وکلای خانواده با مهمترین نکاتی که لازم است درباره معامله به قصد فرار از دین مهریه و مفهوم و نحوه اثبات آن بدانید، آشنا خواهید شد.
معامله به قصد فرار از دین مهریه چیست؟
وصول کامل مهریه از دشوارترین فرایندهای حقوقی در دادگاه های خانواده است که تنها با استفاده از وکیل متخصص خانواده می توانید آن را امکان پذیر کنید. در بسیاری از موارد، فرایند وصول مهریه توسط زن با موانع زیادی رو به رو می شود که تحقق آن را بسیار دشوار و همچنین دچار تاخیر می کند.
برای مثال یکی از موانع موجود در دعوای اجرا گذاشتن مهریه این است که مرد با آگاهی از امکان طرح این دعوا، قبل از صدور حکم و اجرائیه مربوط به آن اقدام به انتقال صوری اموال خودش به دیگران می کند تا با استناد به این امر که اموالی از خود ندارد، حکم دادگاه به پرداخت مهریه را دور بزند و در واقع از پرداخت مهریه فرار کند. به این کار در اصطلاح حقوقی خود، معامله به قصد فرار از دین مهریه گفته می شود که باعث عدم وصول مهریه توسط زن از طریق معرفی و توقیف اموال مرد می شود.
وقوع معامله به قصد فرار از دین مهریه اگر با کمک وکیل مجرب خانواده به اثبات برسد، می تواند آثار حقوقی خاصی را به همراه داشته باشد که در ادامه به تفصیل درمورد این آثار حقوقی و همچنین نحوه اثبات آن به شما عزیزان توضیح می دهیم.
معامله به قصد فرار از دین مهریه چه حکمی دارد؟
در قسمت قبل گفته شد که معامله با قصد فرار از دین به معنای این است که کسی اموال متعلق به خودش را با هدف فرار از پرداخت دینی که به دیگری دارد به دیگران منتقل کند. در بیشتر موارد این معامله به صورت صوری اتفاق می افتد، یعنی طرفین قصد انجام معامله واقعی و اجرا شدن آثار آن را ندارند بلکه صرفا برای تحقق فرار از دین این معامله را انجام می دهند. یکی از دیونی که ممکن است به واسطه این معامله از آن فرار شود، مهریه ای است مرد باید به زن بپردازد.
بیشتر بخوانید: اجرا گذاشتن مهریه و آشنایی با مراحل و هزینه های آن
سوالی که ممکن است برایتان ایجاد شود این است که اگر معامله به قصد فرار از دین مهریه در دادگاه به اثبات برسد، این معامله به لحاظ حقوقی چه حکمی دارد؟ اگر این معامله به اثبات برسد، چه تاثیری بر روند وصول مهریه توسط زن در دعوای مطالبه مهریه می گذارد؟
به طور کلی حکم معامله به قصد فرار از دین فارغ از آنکه دین متعلق به چه موضوعی باشد، در قانون مدنی پیش بینی شده است که درمورد معامله به قصد فرار از دین مهریه هم حکم فرما است. در قانون مدنی، حکم چنین معامله ای در صورتی که به صورت صوری واقع شود یعنی هر دو طرف قصد انعقاد معامله را نداشته باشند این است که آن معامله باطل تلقی می شود هیچ اثر حقوقی درمورد موضوع معامله به جا نمی گذارد.
اما در خصوص اینکه اگر معامله به صورت غیر صوری باشد یعنی طرفین قصد معامله داشته باشند اما فروشنده عواید حاصل از این معامله را پنهان کند تا از پرداخت دین خود به دیگری فرار کند، بین حقوقدانان اختلاف نظر وجود دارد. بسیاری از حقوقدانان اعتقاد دارند اگر چنین معامله ای انجام شود در برابر طلبکار قابلیت استناد ندارد و طلبکار می تواند با اثبات وقوع معامله به قصد فرار از دین مهریه ،طلب خود را که در اینجا مهریه زن است از اموال فرد بردارد.
اما گذشته از اینکه معامله به قصد فرار از دین مهریه در برابر طلبکار یا باطل است و یا قابلیت استناد ندارد، اگر این معامله به اثبات برسد می تواند تبعات کیفری هم برای فروشنده و هم برای خریداری که از موضوع مطلع است داشته باشد.
بیشتر بخوانید: آیا گرفتن مهریه از خانواده شوهر امکان پذیر است؟
بر لسلس ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی اگر معامله ای که با چنین قصدی منعقد شده است به اثبات برسد و باقی مانده اموال بدکار برای وصول بدهی کافی نباشد، بدهکاری که چنین معامله ای را انجام داده است به حبس یا جزای نقدی درجه ۶ و یا جزای نقدی معادل نصف محکوم به ( یعنی مالی که دادگاه به آن حکم داده است) و یا هر دو مجازات محکوم می شود. علاوه بر خود فروشنده، اگر طرف مقابل معامله که مال به او منتقل شده در هنگام معامله از این موضوع یعنی قصد مرتکب به فرار از دینی که دارد آگاه بوده باشد، به عنوان شریک جرم در نظر گرفته شده و می تواند به همین مجازات محکوم شود.
معامله به قصد فرار از دین مهریه چگونه ثابت می شود؟
در هر دعوا نحوه اثبات آن دعوا مهمترین بخش آن است که نیاز به دانش و تجربه فراوان در امور حقوقی دارد. در واقع ممکن است یک امری در عالم واقعیت رخ داده باشد اما چون ادله ای برای اثبات آن وجود ندارد نتوانید وقوع آن را در محضر دادگاه اثبات کنید. به همین دلیل ادله اثبات کافی و معتبر نقش بسیار مهمی در دعوا ایغا می کند که وکیل متخصص می تواند با جمع آوری و استناد قانونی به آن دعوای شما را به اثبات برساند. اما معامله به قصد فرار از دین مهریه چه ادله اثباتی دارد و در واقع با استناد به چه اموری می توان آن را اثبات نمود؟
به طور کلی اثبات این امر که کسی با قصد فرار از دینی که داشته معامله ای را انجام داده امر بسیار دشواری است. اما می توان با استناد به برخی ادله و اماراتی که در این زمینه وجود دارد معامله به قصد فرار از دین مهریه را اثبات نمود.
برای مثال شهادت شهود یکی از ادله معتبر در دادگاه های حقوقی است که می توان برای اثبات این امر از آن استفاده کرد. معامله ای که با قصد فرار از دین انجام می شود، ممکن است شاهدانی داشته باشد که این شاهدان می توانند با حضور در دادگاه و اقامه شهادت درمورد وجود این قصد در معامله آن را به اثبات برسانند. حد نصاب قانونی برای تعداد شاهدان ۲ نفر شاهد مرد است.
یکی دیگر از مواردی که می توان به آن استناد کرد این است که در قبال معامله، پولی رد و بدل نشده است. در واقع زمانی که معامله ای به صورت صوری و در قالب معامله به قصد فرار از دین مهریه محقق می شود، یکی از موارد رایج که می تواند در دادگاه اثبات کننده قصد برای فرار دین باشد این است که بهایی برای معامله میان طرفین رد و بدل نشده است که در واقع نشان می دهد قصد طرفین انتقال واقعی آن مال نبوده است و صرفاً برای فرار از دینی که فروشنده داشته است اقدام به ظاهرسازی کرده اند.
بیشتر بخوانید: اعسار از پرداخت مهریه چیست و نحوه درخواست آن به چه صورت است
از دیگر مواردی که وکیل متخصص و مجرب می تواند به آن استناد کند رابطه خانوادگی یا فامیلی میان طرفین معامله است که احتمال صوری بودن معامله را بالا می برد. در واقع رابطه خانوادگی یا فامیلی میان افرادی که اقدام به معامله کرده اند یک اماره یا نشانه تکرارشونده در معاملات صوری است که می تواند در ایجاد این ذهنیت در قاضی که معامله با فرار از دین مهریه بوده است موثر واقع شود.
ادله اثبات در هر پرونده ممکن است متفاوت باشد به همین دلیل لازم است حتما قبل از هر گونه اقدام حقوقی با وکیل متخصص و مجرب در این زمینه مشورت کنید. در برخی موارد ممکن است اقدام نا به جا از سوی شما باعث از بین رفتن ادله اثبات کننده دعوا شود. به همین دلیل دریافت مشاوره حقوقی از وکیل متخصص یک امر کاملا ضروری است که در حفظ و جمع آوری ادله اثبات متناسب با شرایط خاص هر پرونده به شما کمک می کند. برای آشنایی با بهترین وکیل مهریه برای اثبات معامله به قصد فرار از دین مهریه می توانید به لینک مربوطه مراجعه نمایید.
برای جلوگیری از معامله به قصد فرار از دین مهریه چکار کنیم؟
همانطور که می دانید پیش گیری از یک مشکل حقوقی از مقابله با آن آسان تر است. به همین دلیل در ارتباط با این امر هم پیشنهاد می شود قبل از آنکه معامله به قصد فرار از دین مهریه اتفاق بیفتد حتما برخی نکات ساده اما مهم را در ارتباط با طرح دعوای مطالبه مهریه رعایت کنید تا از وقوع این مشکل که می تواند وصول مهریه را دشوار و یا حتی غیر ممکن کند جلوگیری نمایید.
نکته مهم در خصوص طرح دعوای مطالبه مهریه این است که گاهی اوقات باید نهایت تلاش خود را کنید تا قبل از طرح دعوا طرف مقابل از قصد شما برای طرح دعوای مطالبه مهریه آگاه نشود. زیرا این کار به او این فرصت را می دهد تا با خیال راحت اموال خود را به دیگران انتقال دهد و از این طریق از پرداخت مهریه به شما فرار کند.
نکته دیگر که در واقع در راستای نکته قبلی قرار دارد این است که باید در ضمن دادخواست مطالبه مهریه با توجه به احتمال وقوع معامله به قصد فرار از دین مهریه از دادگاه تقاضای تامین خواسته نمایید. در تامین خواسته شما با تودیع خسارت احتمالی که با مبلغ خواسته شما تناسب دارد، این تقاضا را از دادگاه مطرح می کنید که قبل از صدور حکم قطعی درمورد دعوا، معادل خواسته شما را که همان مهریه است، از میان اموال مرد به صورت موقت توقیف کند تا طرف مقابل امکان انتقال اموال خودش را جهت فرار از این دین نداشته باشد.
برای طرح این تقاضا لازم است حتما از وکیل متخصص خانواده استفاده کنید تا با قدرت استدلال و استناد به قوانین، دادگاه را به صدور قرار تامین خواسته مجاب کند. در گروه وکلای خانواده می توانید بهترین وکلای پایه یک تهران را که در طرح این دعاوی و دفاع از موکل سابقه درخشانی دارند به عنوان وکیل در کنار خود داشته باشید. همچنین می توانید از انواع مشاوره های حقوقی از جمله مشاوره حقوقی رایگان خانواده پیش از اعطای وکالت به وکیل خانواده استفاده کنید. برای آشنایی با نحوه استفاده از دانش و مهارت وکلای این مجموعه با ما تماس بگیرید.
https://vakil-khanevade.com/?p=512