- دسته بندی مقالات
- تاریخ انتشار 11 بهمن 1402
- بروزرسانی ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
- بازدید 244 نفر
- دیدگاه ها بدون نظر
مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج به چه صورت می باشد
در حال حاضر میلیون ها ایرانی در خارج از کشور سکونت یا اقامت دارند که برای انجام امور حقوقی خود مانند ازدواج، طلاق و … اطلاعات حقوقی درستی در خصوص اقداماتی که باید با توجه به محل سکونت و اقامت خود و همچنین قوانین ایران انجام دهند ندارند. گروه وکلای خانواده بخشی از خدمات خود را به ایرانیان خارج از کشور اختصاص داده است تا بتواند با ارائه اطلاعات دقیق و به روز در خصوص انواع امور حقوقی مربوط به حقوق خانواده از جمله مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج به این عزیزان، جهت سرعت بخشیدن به اجرای مراحل حقوقی و اتخاذ اقدامات صحیح قانونی در این خصوص به آنان کمک کند.
در این مقاله با کلیه مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج آشنا می شوید. برای کسب اطلاعات دقیق تر لازم است از دانش و تجربه وکیل و مشاور حقوقی خانواده که گروه وکلای خانواده می توانند در اختیار شما قرار بدهند استفاده کنید.
طلاق برای ایرانیان مقیم خارج امکان پذیر است؟
یکی از سوالاتی که برای ایرانیانی که خارج از ایران اقامت دارند به خصوص کسانی که تازه از کشور خارج شده اند و با بسیاری از امور حقوقی اقامت در خارج از کشور آشنایی ندارند پیش می آید این است که آیا می توانند در خارج از ایران به گونه ای امور حقوقی مربوط به خانواده از جمله ازدواج یا طلاق را انجام دهند که در داخل ایران هم به لحاظ حقوقی معتبر در نظر گرفته شود؟
در پاسخ باید گفت که برای انجام کلیه امور حقوقی حقوق خانواده از جمله مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج، رعایت قوانین ایران ضروری است. در حقیقت بدون رعایت قوانین ایران در اجرای هر کدام از این امور حقوقی، آثار حقوقی ای که نظام حقوقی ایران برای هر کدام از آن ها در نظر می گیرد تحقق پیدا نخواهد کرد. برای مثال اگر طلاق زوجین بدون رعایت قوانین خاص ایران در خصوص طلاق باشد، دادگاه ها و مراجع رسمی ایران طرفین را همچنان زن و شوهر در نظر می گیرد و طبیعتا برخی آثار حقوقی مانند اینکه زن بتواند مجددا با فرد دیگری ازدواج کند یا بتواند آزادانه از کشور خارج شود، محقق نمی شود.
بیشتر بخوانید: آیا پاک کردن نام همسر از شناسنامه امکان پذیر است؟ آشنایی با مراحل آن
علاوه بر رعایت قوانین ایران در خصوص مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج، رعایت قوانین کشور خارجی که زن و مرد ایرانی در آن اقامت دارند هم اهمیت دارد. زیرا اگر طرفین قوانین این کشور خارجی را رعایت نکنند آثار طلاق در آن کشور برایشان لحاظ نمی شود و در حین اقامت در آن کشور هم دچار مشکلاتی خواهند شد که ممکن است شرایط را برای هر دو طرف بسیار پیچیده کند.
حال، سوال بسیاری از افرادی که نیاز به طی مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج دارند این است که دقیقا چگونه می توان قوانین ایران را در حین طلاق در کشور خارجی رعایت کرد و در نتیجه آثار و تبعات حقوقی طلاق در داخل ایران را محقق ساخت؟ این امر نیاز به رعایت نکات و طی فرایند خاصی دارد که در ادامه برای شما عزیزان توضیح داده می شود و در صورت نیاز به کسب اطلاعاتی متناسب با شرایط خاص خود هم می توانید با وکلای مجرب گروه وکلای خانواده مشورت نمایید.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره تقسیم ارث به صورت صفر تا صد
مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج چیست؟
اجرای طلاق در کشور خارجی بر اساس قوانین ایران بر اساس اینکه طلاق از نوع توافقی یا به صورت یک طرفه باشد، نیازمند طی مراحل و انجام امور حقوقی خاصی است که در این قسمت آن ها را به تفکیک نوع طلاق برای شما توضیح می دهیم.
- طلاق توافقی: اگر هر دو طرف نسبت به اجرای طلاق توافق داشته باشند، می توانند یا از طریق سامانه میخک که برای همین امر طراحی شده، به یک وکیل خانواده در داخل ایران وکالت دهند که مراحل طلاق توافقی را به وکالت از طرفین انجام دهد و سپس طلاق را به نیابت از آنان به ثبت برساند و یا خود طرفین می توانند با مراجعه به اشخاص دارای صلاحیتی که مجاز به اجرای صیغه طلاق هستند و کنسولگری های ایران این افراد را به مقیمان خارج از کشور معرفی می کنند صیغه طلاق را اجرا کرده و با ارسال گواهی اجرای صیغه طلاق درخواست کتب ثبت این طلاق را بر اساس قوانین ایران ارائه نمایند.
- طلاق از طرف مرد: طلاق از طرف مرد هم تقریبا از فرایندی که در بالا ذکر شد تبعیت می کند. به دلیل آنکه حق طلاق بر اساس قوانین ایران با مرد است نیازی به توجیه دلایل طلاق از طرف مرد وجود ندارد و مرد می تواند به اعطای وکالت به وکیل خانواده در ایران یا مراجعه به افراد ذی صلاح در خارج از کشور صیغه طلاق را اجرا و درخواست ثبت کتبی طلاق را بدهد. البته ذکر این نکته ضروری است که ثبت طلاق در هر موردی نیاز به پرداخت حقوق مالی زن دارد و بدون پرداخت این حقوق به زن نمی توان طلاق را چه در داخل ایران و چه در خارج از ایران ثبت نمود.
- طلاق از طرف زن: طلاق از طرف زن به دلیل اینکه زن بر اساس قوانین ایران حق طلاق ندارد چه در داخل ایران و چه از جهت مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج امر بسیار دشواری است. زنانی که خارج از ایران هستند اگر بخواهند طلاق بگیرند مانند زنان داخل ایران باید موارد قانونی طلاق از سوی زن را اثبات کنند که این امر نیازمند استفاده از وکیل متخصص خانواده است.
برای این کار، زنان خارج از کشور می توانند به وکیل خانواده در ایران وکالت دهند تا درخواست طلاق را در ایران برای ایشان ثبت و پیگیری کند و یا آنکه دعوای طلاق را بر اساس قوانین کشور خارجی طرح کرده و به استناد این حکم خارجی درخواست تنفیذ حکم طلاق را به کمک وکیل مجرب از دادگاه های خانواده مستقر در ایران بخواهند که البته همچنان بر اساس قوانین ایران خواهد بود.
آیا حکم طلاق دادگاه خارجی برای طلاق در ایران کافی است؟
از دشواری های ایرانیانی که در خارج از کشور اقامت دارند این است که هم باید به نوعی قوانین کشور خارجی را در خصوص طلاق رعایت کنند و هم مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج را بر اساس قوانین ایران طی کنند تا طلاق در داخل ایران هم معتبر باشد.
بیشتر بخوانید: محدود کردن حق طلاق زوج چگونه انجام می شود؟
بنابراین ممکن است دادگاهی خارجی بر اساس قوانین خاص آن کشور حکم به طلاق زوجین بدهد اما بر اساس قوانین ایران این طلاق بنا به دلایل متعدد معتبر نباشد.
در مواردی که دادگاه خارجی حکم طلاق صادر می کند، زوجین یا یکی از آن ها که خواهان طلاق بوده است باید به عنوان یکی از مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج ، با کمک وکیل خانواده در ایران دادخواست تنفیذ حکم طلاق را به دادگاه خانواده ارائه دهد تا حکم طلاق دادگاه خارجی را بر اساس قوانین ایران هم بررسی کند. اگر این حکم بر اساس قوانین ایران درست باشد دادگاه ایران این حکم را اصطلاحا تنفیذ می کند که به معنای اعتبار بخشیدن به آن در داخل ایران است. اما اگر حکمی که دادگاه خارجی صادر کرده مغایر با قوانین ایران باشد دادگاه خانواده مستقر در ایران این حکم را تنفیذ نمی کند و در نتیجه طلاق صورت گرفته میان طرفین در خارج از ایران در داخل ایران معتبر نیست و طرفین همچنان زن و شوهر تلقی می شوند.
این امر آثار حقوقی پیچیده ای برای طرفین دارد. برای مثال اگر زن مجددا ازدواج کند بر اساس قوانین ایران این رابطه به دلیل آنکه طلاق معتبر نبوده است، رابطه نامشروع تلقی می شود. ممکن است برخی مردان پی از ورود به ایران به استناد اینکه همچنان شوهر زن هستند او را از خروج دوباره از کشور منع کنند و زن در این موقعیت مجبور است در داخل ایران بماند و شرایط سختی را متحمل شود.
استفاده از وکیل در مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج
همانطور که گفته شد، اجرای طلاق در خارج از ایران و طی مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج به دلیل مواجه بودن با دو نظام حقوقی متفاوت پیچیدگی های به خصوصی دارد که تنها با استفاده از وکیل مجرب خانواده در ایران قابل حل خواهد بود. ساده ترین راه برای طی این مراحل اعطای وکالت به وکیل خانواده در ایران از طریق سامانه میخک و پست اسناد و مدارک لازم به وکیل برای پیگیری دعوای طلاق در داخل خود ایران است.
گروه وکلای خانواده بخشی از تمرکز حقوقی خود را بر مسائل ایرانیان مقیم خارج قرار داده اند تا خلأ موجود در خصوص ارائه خدمات حقوقی به ایرانیانی که در خارج از کشور اقامت دارند را بر طرف کنند. اگر در خارج از ایران هستید و نیاز به کسب مشاوره حقوقی رایگان در خصوص مراحل طلاق برای ایرانیان مقیم خارج دارید کافی است به صورت آنلاین و از طریق شماره تماس های نوشته شده در سایت با ما در ارتباط باشید.
https://vakil-khanevade.com/?p=362