...

طلاق قضایی چیست و چه شرایطی دارد؟

طلاق قضایی از مواردی است که در تخصص وکیل خانواده قرار دارد و برای آشنایی دقیق با شرایط و موارد آن لازم است حتما از وکیل خانواده که در این زمینه دارای تجربه کافی باشد استفاده کنید. در گروه وکلای خانواده امکان استفاده از انواع خدمات حقوقی از جمله مشاوره حقوقی در خصوص طلاق قضایی برای شما عزیزان، با بهترین کیفیت و مناسب ترین هزینه ممکن فراهم شده است. برای آشنایی با نحوه استفاده از این خدمات کافی است با ما تماس بگیرید.

در این مقاله از گروه وکلای خانواده مهمترین نکاتی را که برای طلاق قضایی نیاز به آشنایی با آن ها دارید برای شما عزیزان بیان می کنیم.

طلاق قضایی چیست و چه تفاوتی با دیگر انواع طلاق دارد؟

طلاق قضایی یکی از عبارات رایج در حقوق خانواده است که اگر درگیر دعاوی طلاق بوده باشید، احتما آن را شنیده اید. اما معنای دقیق این عبارت به لحاظ حقوقی چیست و چه تفاوتی با دیگر انواع دارد؟

طلاق قضایی به زبان ساده به مواردی از طلاق زن و مرد گفته می شود که زن خواهان طلاق است اما مرد به وقوع طلاق رضایت ندارد. در این صورت، اگر موارد قانونی طلاق از سوی زن که در قانون مدنی ذکر شده است به اثبات برسد، دادگاه حکم طلاق زن را صادر می کند و زن می تواند بر اساس این حکم از مرد طلاق بگیرد.

بر اساس قوانین ایران، در رابطه زناشویی فقط مرد دارای حق طلاق است. به این معنا که مرد می تواند هر زمان که خواست بدون دلیلی که نیاز به اثبات و توجیه حقوقی داشته باشد از زن جدا شود. اما زن برای جدایی از مرد نیاز به اثبات مواردی دارد که در قانون به عنوان موارد موجه قانونی به رسمیت شناخته شده است.

فریب در ازدواج بیشتر بخوانید: فریب در ازدواج چیست و چه نتیجه‌ ای دارد؟

بنابراین به واسطه این نوع طلاق، مرد با وجود برخورداری از حق طلاق مجبور به طلاق زن می شود. در حالی که در دیگر موارد طلاق، یعنی زمانی که طلاق به صورت یک طرفه از سوی مرد اجرا می شود و یا زمانی که طلاق توافقی جاری می شود، مرد نسبت به طلاق رضایت دارد و در این موارد نه حکم طلاق بلکه گواهی عدم امکان سازش صادر می شود که ماهیت متفاوتی با حکم طلاق دارد.

اما سوال مهم و رایج میان بسیاری از افرادی که خواهان مشاوره حقوقی از وکیل خانواده هستند این است که زن دقیقا در چه مواردی می تواند درخواست طلاق قضایی کند و دادگاه چه مواردی را برای صدور این حکم مجاز می داند؟ در ادامه به تقصیل درمورد موارد و مصادیق طلاق قضایی توضیح می دهیم.

موارد و مصادیق طلاق قضایی چیست؟

بر اساس قانون مدنی، زن می تواند در صورت وقوع شرایط خاصی که در این قانون موارد آن ذکر شده است، اقدام به طلاق قضایی از مرد نماید. موارد طلاق قضایی که زن می تواند با کمک وکیل خانواده بر اساس آن ها درخواست طلاق نماید شامل امور زیر می شود:

طلاق به دلیل مفقود الاثر بودن مرد: اگر مرد برای مدت ۴ سال مفقود الاثر شود، زن می تواند با اثبات این امر از او طلاق بگیرد. منظور از مفقود الاثر بودن این است که نه تنها مرد در این مدت در محل زندگی خود حاضر نباشد بلکه هیچ خبری هم از او وجود نداشته باشد.

بخشیدن مهریه بیشتر بخوانید: بخشیدن مهریه توسط زن و آشنایی کامل با مراحل و روند آن

موارد و مصادیق طلاق قضایی چیست؟

طلاق به دلیل عسر و حرج: طلاق به دلیل عسر و حرج زن یکی از رایج ترین مواردی است که وکلای خانواده بر اساس آن اقدام به طرح دادخواست طلاق در دادگاه های خانواده می نمایند. منظور از عسر و حرج شرایط به شدت سختی در رابطه زناشویی است که زن نمی تواند آن را تحمل کند و در نتیجه دادگاه بر این اساس به دلیل مانع بودن این شرایط در تداوم رابطه زناشویی حکم طلاق او را صادر می کند. در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی برخی از مهمترین و رایج ترین موارد طلاق به دلیل عسر و حرج ذکر شده است که در ادامه توضیح داده می شود:

  • ترک زندگی زناشویی توسط مرد: اگر زن اثبات کند که مرد به مدت ۶ ماه متوالی و ۹ ماه متناوب در طول یک سال زندگی زناشویی را ترک کرده است، می تواند به استناد این بند از ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی از مرد طلاق قضایی بگیرد.
  • اعتیاد مرد: اگر مرد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی اعتیاد داشته باشد به نحوی که این اعتیاد در زندگی زناشویی با زن اختلال ایجاد و همچنین زن بتواند ثابت کند که اقدامات لازم برای ترک کردن مرد انجام شده است اما همچنان دچار اعتیاد است می تواند از او طلاق بگیرد.
  • محکومیت مرد به زندان: یکی از موارد و مصادیق عسر و حرج برای زن این است که مرد بر اساس حکم قطعی دادگاه حداقل به پنج سال حبس محکوم شده باشد. نکته مهم در این رابطه این است که حتما باید حکمی که علیه مرد صادر شده است قطعیت پیدا کرده باشد و این حکم به اجرای احکام دادگستری ارجاع داده شود.
  • ضرب و شتم یا هر نوع سوء رفتار مستمر: اگر مرد به صورت مستمر اقدام به ضرب و شتم زن یا هر نوع سوء رفتار دیگری با او کند، زن می تواند با اثبات این موضوع از او طلاق بگیرد. نکته مهم در این بند از ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی است که این رفتار از سوی مرد باید مستمر بوده باشد و همچنین به اثبات برسد. برای اثبات این امر حتما لازم است از وکیل متخصص خانواده که با کلیه قواعد ادله اثبات و نحوه اثبات دعاوی آشنایی دارد استفاده کنید.

برای مثال یکی از موارد بسیار مهمی که وکلای خانواده به مراجعان خود گوشزد می کنند این است که حتما بلافاصله پس از اقدام مرد به ضرب و شتم به پزشکی قانونی مراجعه نمایند تا در صورت ایجاد آثار آن بر روی بدون خود، آن را مکتوب کنند و از پزشکی قانونی گواهی دریافت کنند و یا اگر آثار ضرب و شتم بر روی بدن آن ها ایجاد نشده است با استفاده از استشهادیه محلی ایراد به ضرب و شتم یا هر نوع سوء رفتار دیگر مانند توهین و فحاشی را مستند نمایند.

  • ابتلای مرد به بیماری های صعب العلاج: اگر مرد به نوعی بیماری روانی یا بیماری های صعب العلاج مبتلا شود که درمان آن غیر ممکن یا بسیار دشوار باشد، زن می تواند از مرد طلاق بگیرد.

در ارتباط با طلاق به دلیل عسر و حرج، دادگاه محدود به نمونه های ذکر شده در قانون نخواهد بود و هر مورد دیگری که توسط وکیل متخصص خانواده به اثبات برسد می تواند به عنوان عسر و حرج و در نتیجه یکی از موارد طلاق قضایی در نظر گرفته شود.

هزینه وکیل برای طلاق یک طرفه بیشتر بخوانید: هزینه وکیل برای طلاق یک طرفه در گروه وکلای خانواده

آیا زن می تواند در طلاق قضایی مهریه خود را بگیرد؟

مهریه از مهم ترین حقوق مالی زن است که این روزها با توجه به شرایط اقتصادی اهمیت زیادی برای هر یک از طرفین دارد. یکی از سوالاتی که از وکلای خانواده در ارتباط با طلاق قضایی پرسیده می شود این است که آیا زن با وجود اقدام برای طلاق قضایی که در واقع طلاق یک طرفه از سوی زن است، می تواند مهریه یا دیگر حقوق مالی خود را هم مطالبه کند یا اینکه درخواست طلاق از طرف زن باعث می شود زن دیگر مستحق حقوق مالی خود مانند مهریه نباشد؟

بر اساس قاعده کلی، صرف اینکه درخواست طلاق به صورت یک طرفه از طرف زن است باعث نمی شود زن حقوق مالی خود مانند مهریه را از دست بدهد. بنابراین در پاسخ به این سوال باید گفت که زن می تواند در عین درخواست طلاق قضایی کلیه حقوق مالی خود مانند مهریه را هم از دادگاه خانواده مطالبه کند و دادگاه در صورتی که دادخواست طلاق زن را موجه تشخیص دهد در ضمن حکم به اصل طلاق، تکلیف حقوق مالی زن را هم مشخص می کند. برای دریافت مهریه لازم است از وکیل مهریه استفاده کنید که گروه وکلای خانواده به شما معرفی می کنند.

بهترین وکیل مهریه در تهران با گروه وکلای خانواده

طرح دعوای طلاق قضایی توسط وکیل خانواده        

شما برای انجام کلیه امور حقوقی خود به نحو مطلوب و با کمترین ریسک و هزینه نیاز به کسب مشاوره در طلاق توافقی و یا اعطای وکالت به یک وکیل متخصص در ارتباط با موضوع خود خواهید داشت. در دعاوی طلاق به خصوص زمانی که زن به تنهایی خواهان طلاق است، ضرورت استفاده از وکیل به دلیل پیچیدگی های قانون در این رابطه چندین برابر می شود و ممکن است بدون استفاده از وکیل مجرب و متخصص حتی مسیر پرونده خود را دچار مشکلاتی کنید که تا مدت ها قابل حل نباشد. اگر میخواهید بیشتر در مورد قانون طلاق بدانید می توانید به لینک مشخص شده مراجعه کنید.

طرح دعوای طلاق قضایی توسط وکیل خانواده        

ما در گروه وکلای خانواده انواع وکلای متخصص و پایه یک دادگستری را در کنار هم جمع کرده ایم تا با ارائه بهترین خدمات به مراجعان خود، این نیاز در جامعه را به بهترین نحو ممکن پاسخ دهیم. در این مجموعه شما می توانید به تناسب نیاز و شرایط خود با هر وکیلی که می خواهید آشنا شوید و انواع خدمات حقوقی را از او دریافت کنید. برای آشنایی با نحوه استفاده از بهترین وکلای خانواده کافی است با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=444

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312