- دسته بندی مقالات
- تاریخ انتشار 26 اردیبهشت 1403
- بروزرسانی ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
- بازدید 130 نفر
- دیدگاه ها بدون نظر
طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت چه شرایطی دارد؟
ضرب و شتم و خشونت در رابطه زناشویی از مواردی است که وقوع طلاق و پیگیری فرایند حقوقی مربوط به آن را ناگزیر می کند. در کلیه دعاوی طلاق از جمله طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت که دشواری های خاص خود را برای اثبات موضوع دارد لازم است حتما از یک وکیل مجرب در دعاوی خانواده استفاده کنید.
وکلای حاضر در گروه وکلای خانواده با توجه به سوابق موفقیت آمیز خود در طرح و پیگیری موثر دعاوی طلاق به ویژه طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت در کلیه مراحل این دعوا از ارائه انواع مشاوره حقوقی تا حضور در محاکم و ارائه دادخواست و لوایح مورد نیاز در کنار شما خواهند بود و با دانش و تجربه حقوقی خود موثرترین نقش ممکن را در پرونده شما ایفا می نمایند.
طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت ممکن است؟
طلاق به دلیل ضرب و شتم مرد یا طلاق به دلیل خشونت متاسفانه یکی از رایج ترین موارد طلاق یک طرفه از سوی زن است که باعث شرایط دشوار روانی برای زن می گردد. سوال بسیاری از زنان این است که آیا می توانند برای طلاق به دلیل ضرب و شتم مرد در دادگاه های خانواده اقدام کنند و اگر امکان این امر وجود دارد این فرایند به طور حدودی چقدر طول می کشد؟
در ابتدا باید بگوییم که وجود ضرب و شتم و خشونت در رابطه زناشویی یکی از دلایل و موارد مورد پذیرش در قانون برای طلاق است که به زن این اجازه را می دهد تا به صورت یک طرفه و بدون رضایت و توافق با مرد از او جدا شود. بنابراین امکان طلاق به دلیل ضرب و شتم یا طلاق به دلیل خشونت برای زن وجود دارد. اما این امر دارای شرایط و قواعد قانونی خاصی که لازم است با آن ها آشنا شوید. در ادامه درباره چگونگی طلاق به دلیل ضرب و شتم مرد و ویژگی های خاصی که این دعوا دارد بیشتر توضیح می دهیم.
طلاق به دلیل ضرب و شتم و عسر و حرج زن
طلاق به دلیل ضرب و شتم یا طلاق به دلیل خشونت از موارد عسر و حرج زن در قانون مدنی است. عسر و حرج به معنای این است که زن در شرایط به شدت دشواری قرار داشته باشد که این شرایط از تداوم رابطه زناشویی جلوگیری نماید. در واقع عسر و حرج به سختی غیر قابل تحملی گفته می شود که مانع تداوم ازدواج می شود. در این شرایط با وجود آنکه زن بر اساس قوانین ایران دارای حق طلاق نیست، می تواند به دادگاه دادخواست طلاق بدهد و دادگاه با احراز عسر و حرج برای زن حکم به طلاق خواهد داد.
بیشتر بخوانید: حق طلاق یا وکالت در طلاق چیست؟⚖️ [به همراه ویدئو آموزشی]
موارد عسر و حرج زن در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی ذکر شده است که ضرب و شتم و سوء رفتار مرد هم از جمله آن موارد به شمار می آید. هر چند که این موارد حصری نیستند و وکیل متخصص خانواده می تواند موارد دیگری را هم تحت عنوان عسر و حرج زن به اثبات برساند. در ادامه درباره شرایط قانونی طلاق به دلیل ضرب و شتم و شرایطی که برای آن وجود دارد توضیحات لازم را به شما ارائه می دهیم. برای آشنایی بیشتر با موارد عسر و حرج می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید:
شرایط طلاق با دلیل ضرب و شتم یا طلاق به دلیل خشونت
سوال بسیاری از زنانی که درگیر خشونت و سوء رفتار همسران خود هستند این است که چگونه می توانند این موضوع را به اثبات برسانند و بر اساس آن اقدام به طلاق کنند. نکته مهم در خصوص طلاق به دلیل ضرب و شتم این است که ابن امر بر اساس قانون مدنی شرایط خاصی دارد و حتما با اثبات این شرایط است که دادگاه حکم به طلاق زن را صادر می کند.
بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی ضرب و شتم یا سوء رفتار مرد با زن باید به صورت مستمر وقوع پیدا کرده باشد تا دادگاه بر اساس آن حکم طلاق بدهد. در واقع اگر دادگاه استمرار داشتن این رفتار را در طول زمان احراز نکند حکم به طلاق نمی دهد و یک یا دو بار کتک زدن برای طلاق گرفتن زن کافی نیست.
بیشتر بخوانید: وکیل آنلاین برای طلاق با مشاوره رایگان برای ایران و خارج از کشور
نکته دیگر این است که وقوع ضرب و شتم و خشونت باید به اثبات برسد. در واقع مانند هر ادعای دیگری در دعاوی متفاوت، صرف ادعای فرد برای اعمال برخی آثار حقوقی بر این ادعا کافی نیست و فرد مدعی موظف است به استناد ادله قانونی و معتبر ادعای خود را به اثبات برساند. در این خصوص نقش یک وکیل خانواده مجرب و ماهر که بتواند وقوع خشونت از سوی مرد را برای دادگاه اتبات کند و بر اساس آن از دادگاه حکم طلاق بگیرد از اهمیت زیادی برخوردار است. در ادامه درباره نحوه اثبات ضرب و شتم که مهمترین گام برای طرح دعوای طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت است را برایشما عزیزان توضیح می دهیم.
اثبات ضرب و شتم و خشونت مرد چگونه انجام می شود؟
مهمترین مرحله در هر دعوای حقوقی از جمله طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت مرد مرحله اثبات دعوا است که حکم نهایی بر مبنای آن صادر خواهد شد. اثبات دعوا یک امر کاملا تخصصی و پیچیده است که نیاز به استفاده از وکیل متخصص و مجرب در هر موضوع خاص دارد. وکلای حاضر در گروه وکلای خانواده با توجه به تخصص خاص خود در دعاوی خانوادگی از جمله طلاق، می توانند در اثبات این امر در طول دادرسی به شما کمک کنند. اما به طور کلی چگونه می توان ضرب و شتم و خشونت مستمر مرد را در دادگاه خانواده اثبات کرد و برای این امر چه ادله قانونی ای مورد نیاز است؟
برای اثبات خشونت هایی که از جانب مرد در رابطه زناشویی رخ می دهد بهتر است زن پس از وقوع آن حتما به پزشکی قانونی مراجعه کند و گواهی رسمی و قانونی از پزشکی قانونی در ارتباط با آسیب هایی که ممکن است دیده باشد دریافت کند. در مواردی که ضرب و جرح به صورت شدید صورت گرفته باشد و آثار مشهودی از خود به جا گذاشته باشد، وکلای خانواده توصیه می کنند زنان اقدام به شکایت به دلیل ضرب و جرح نمایند تا با صدور حکم کیفری از دادگاه راحت تر بتوان وقوع خشونت را در دادگاه خانواده اثبات نمود.
اما گاهی اوقات ممکن است خشونت آثار مشهودی بر روی بدن زن به جا نگذارد یا زنان در زمانی که این وقایع رخ می دهد آگاهی حقوقی نسبت به حق و حقوق خود و یا قصد طلاق از مرد را نداشته باشند و در نتیجه به پزشکی قانونی مراجعه نکنند. در این صورت، دلیلی که می تواند در دادگاه موثر واقع شود تهیه استشهادیه محلی و استناد به شهادت شهودی که از رابطه زناشویی طرفین و وقوع ضرب و جرح آگاهی دارند است. این شهود می توانند با شهادت نسبت به اینکه ضرب و شتم و خشونت در رابطه طرفین رخ داده است، وقوع طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت را امکان پذیر کنند.
بیشتر بخوانید: طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چه شرایطی دارد؟
استناد درست به هر یک از این موارد و جمع آوری ادله در زمان مناسب امر مهمی است که وکیل متخصص با تجربه و دانش اختصاصی خود در دعاوی طلاق این امر را برای شما محقق می کنند. در ادامه درباره فرایند طلاق به دلیل ضرب و شتم و خشونت در دادگاه خانواده به شما توضیحاتی را می دهیم.
فرایند طلاق به دلیل ضرب و شتم در دادگاه خانواده چگونه است؟
برای اقدام به گرفتن طلاق به دلیل ضرب و شتم باید مانند تمامی انواع طلاق، متقاضی طلاق دادخواست طلاق را در دادگاه خانواده صالح که دادگاه محل اقامت زن است به ثبت برساند. این دادخواست باید بر اساس تشریفات قانونی طرح دعوا که در قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است تنظیم شده و به ثبت برسد. استناد به ادله مناسبی که بتواند ادعای خواهان یعنی زن را ثابت کند در این دادخواست اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا اگر در همین دادخواست نحوه طرح دعوا و استدلال به درستی صورت گرفته باشد فرایند صدور حکم طلاق آسان تر و سریع تر خواهد شد.
همچنین گاهی اوقات طرح دعاوی جانبی مانند مطالبه مهریه و نفقه از سوی زن در مواردی که مرد توافقی به طلاق ندارد یکی از راهکارهای رایج در دادگاه های خانواده است که باعث می شود مرد نسبت به طلاق زن اعلام رضایت کند و فرایند طلاق به دلیل خشونت با سرعت بیشتری طی شود. در این مقاله از گروه وکلای خانواده با نحوه به اجرا گذاشتن مهریه آشنا می شوید:
اجرا گذاشتن مهریه و آشنایی با مراحل و هزینه های آن
پس از ثبت دادخواستی که بر اساس تشریفات قانونی به دادگاه خانواده صالح ارائه شده است، قاضی دادخواست و محتویات و ادله ارائه شده را بررسی می کند و در صورتی که ادله خواهان یعنی زن را برای طلاق درست و منطبق با قانون تشخیص دهد حکم طلاق را صادر می کند. این حکم پس از صدور تا ۶ ماه فرصت دارد تا در دفتر ثبت ازدواج و طلاق از سوی متقاضی طلاق به ثبت برسد. با ثبت طلاق در دفتر ثبت ازدواج و طلاق فرایند طلاق با دلیل ضرب و شتم و خشونت پایان می پذیرد و طرفین رسماً از یکدیگر جدا می شوند.
آیا طلاق به دلیل ضرب و شتم طلاق رجوعی است؟
طلاق رجوعی عبارتی تخصصی در حقوق خانواده است که ممکن است آن را شنیده باشید، در این نوع طلاق مرد می تواند تا مدت زمانی که عده طلاق زن که حدود سه ماه است سپری نشده به رابطه زناشویی با زن رجوع کند و پس از این امر طلاق بی اثر شده و رابطه زناشویی ادامه پیدا می کند. حال سوال این است که اگر زن به دلیل خشونت مرد به صورت یک طرفه درخواست طلاق دهد و از او جدا شود آیا مرد می تواند مجددا به زن رجوع کند و طلاق را بی اثر سازد؟
در پاسخ باید گفت در مواردی که زن به صورت یک طرفه از مرد جدا می شود طلاق از نوع طلاق رجوعی نبوده و مرد نمی تواند رجوع کند زیرا رجوع مرد کاربرد طلاق را در این موارد از بین می برد و در واقع خواست و منافع زن و مصالحی که وقوع طلاق را از لحاظ قانونی مجاز کرده است زیر سوال خواهد برد. بنابراین مرد فقط در مواردی که خودش خواهان طلاق باشد می تواند به رابطه زناشویی با زن رجوع کند و در سایر موارد حتی در موارد طلاق توافقی این امکان وجود ندارد.
در این مقاله تلاش کردیم مهمترین نکات در خصوص طلاق به دلیل ضرب و شتم را به شما عزیزان ارائه دهیم. آشنایی دقیق تر با این دعوا و کسب راهنمایی و راه حل حقوقی متناسب با شرایط و پرونده مستلزم این است که از یک وکیل طلاق مجرب در زمینه دعاوی طلاق استفاده کنید. وکلای حاضر در گروه وکلای خانواده در کمال افتخار آماده ارائه انواع خدمات حقوقی از مشاوره حقوقی رایگان گرفته تا اعلام وکالت و تنظیم دادخواست به شما عزیزان هستند.
https://vakil-khanevade.com/?p=703