...

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چه شرایطی دارد؟

متاسفانه اعتیاد زوج از جمله دلایل رایج برای طلاق است که آشنایی با فرایند و نکات حقوقی آن اهمیت زیادی برای افرادی که خواهان این طلاق هستند دارد. در این مقاله از گروه وکلای خانواده مهمترین نکات حقوقی درباره طلاق به دلیل اعتیاد شوهر برای شما عزیزان توضیح داده می شود.

گروه وکلای خانواده مجموعه ای متشکل از مجرب ترین وکلای پایه یک با سابقه چندین ساله در طرح دعاوی طلاق از جمله طلاق به دلیل اعتیاد شوهر است که به شما کمک می‌ کنند امور حقوقی خود را در نهایت اطمینان از دقت و کیفیت و همچنین با هزینه ای منطقی و معقول به سرانجام برسانید. در این مجموعه انواع خدمات حقوقی درباره طلاق به دلیل اعتیاد شوهر فراهم شده است که از مشاوره حقوقی رایگان تا اعلام وکالت و دفاع در جلسات رسیدگی را در بر می گیرد. برای آشنایی با هر یک از این خدمات و نحوه بهره مندی از آن ها می توانید با ما تماس بگیرید.

طلاق یک طرفه زن

در ابتدا لازم است انواع طلاق در قوانین ایران و طلاق یک طرفه زن به عنوان یکی از این انواع را برای شما عزیزان توضیح دهیم. بر اساس قوانین ایران طلاق یا به صورت توافقی رخ می دهد که در اصطلاح فقهی و قانونی به آن خلع و مبارات گفته می شود و یا به صورت یک طرفه یعنی فقط با تقاضای مرد یا زن است که به آن طلاق یک طرفه گفته می شود. در طلاق توافقی به دلیل رضایت هر دو طرف نسبت به وقوع طلاق، فرایند انجام طلاق آسان تر و سریع تر رخ می دهد.

در طلاق یک طرفه از سوی مرد هم یعنی زمانی که فقط مرد خواهان جدایی از زن است، به دلیل وجود حق طلاق برای مرد بر اساس قوانین ایران انجام این طلاق فرایند حقوقی آسان تری دارد و نیازی وجود ندارد که مرد برای توجیه درخواست طلاق برای دادگاه استدلالی نماید. در واقع مرد می تواند هر زمان که خواست و البته پس از صدور گواهی عدم امکان سازش و پرداخت کلیه حقوق مالی زن او را طلاق بدهد.

معامله به قصد فرار از دین مهریه بیشتر بخوانید: معامله به قصد فرار از دین مهریه و راه های اثبات آن

در صورتی که طلاق یک طرفه از سوی زن که طلاق به دلیل اعتیاد شوهر یکی از موارد آن محسوب می شود، فرایند بسیار دشواری است که ممکن است برای مدت ها طول بکشد. این امر به دلیل این است که زن بر خلاف مرد در قوانین ایران دارای حق طلاق نیست و نمی تواند به هر دلیلی که خودش خواست از مرد جدا شود. در واقع زن لازم است بر خلاف مرد دلایل خود را برای طلاق در محضر دادگاه ثابت کند و به یکی از موارد قانونی طلاق زن که در قانون مدنی مورد اشاره قرار گرفته است استناد کند. یکی از رایج ترین این موارد طلاق به دلیل اعتیاد شوهر است که موضوع اصلی این مقاله بوده و در ادامه به طور کامل با فرایند و مراحل طرح آن در دادگاه خانواده آشنا خواهید شد.

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر و عسر و حرج زن

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر و عسر و حرج زن

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر همانطور که گفته شد از موارد طلاق یک طرفه زن است که موارد آن در قانون مدنی مورد اشاره قرار گرفته است. در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی به اعتیاد شوهر به عنوان یکی از موارد طلاق زن در قالب عسر و حرج اشاره شده است. عسر و حرج زن به معنای شرایط سختی است که مانع از دوام زندگی زناشویی برای زن می شود و در صورتی که برای دادگاه اثبات شود که زن در چنین شرایطی قرار گرفته است، حکم طلاق او را صادر می کند.

مدارک لازم برای انحصار وراثت بیشتر بخوانید: مدارک لازم برای انحصار وراثت چیست و معرفی لیست کامل آن

نکته مهم در خصوص عسر و حرج این است که هر چند در متن قانون مدنی موارد و مصادیقی برای عسر و حرج زن تعیین شده و به عنوان مثال ذکر شده است اما طلاق بر اساس عسر و حرج زن محدود به این موارد نمی شود و در هر مورد دیگری که وکیل مجرب و متخصص خانواده بتواند شرایط سخت غیر قابل تحمل برای زن را در دادگاه اثبات کند عسر و حرج به اثبات می رسد و دادگاه حکم طلاق را بر اساس آن صادر می کند.

بنابراین طلاق به دلیل اعتیاد شوهر فقط یکی از موارد طلاق به دلیل عسر و حرج است و ممکن است وکیل خانواده بتواند با استناد به موارد دیگری غیر از موارد مذکور در متن قانون بتواند آن را اثبات کند. در نتیجه اهمیت زیادی دارد که از یک وکیل مجرب در دعاوی خانواده به ویژه طلاق به دلیل اعتیاد شوهر استفاده کنید که بتواند عسر و حرج را در دادگاه به اثبات برساند.

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چه شرایطی دارد؟

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر در قانون مدنی دارای شرایط خاصی است که بدون وجود آن ها دادگاه حکم طلاق را برای زن صادر نمی کند. بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی شرایط زیر برای طلاق به دلیل اعتیاد شوهر باید وجود داشته باشد:

حق الوکاله طلاق بیشتر بخوانید: حق الوکاله طلاق در گروه وکلای خانواده به چه شکل می باشد؟

  • در وهله اول و ابتدائاً اعتیاد مرد باید اثبات شود. برای این امر مهمترین دلیلی که می تواند اثبات کننده اعتیاد باشد آزمایش اعتیاد است که اگر دادگاه آن را لازم بداند به آن دستور می دهد تا وضعیت اعتیاد با عدم اعتیاد مرد مشخص شود. علاوه بر این، شهادت شهود یعتی شهادت کسانی که نسبت به اعتیاد مرد آگاهی دارند هم یکی دیگر از ادله اثبات اعتیاد مرد است که وکیل متخصص در دعاوی طلاق می تواند در دادخواست طلاق به آن استناد کند.
  • اعتیاد مرد می تواند نسبت به هر گونه ماده مخدر و یا حتی مشروبات الکلی باشد. تعیین اینکه اعتیاد مرد دقیقا به چه ماده ای است، بر اساس آزمایش اعتیاد و ادله ارائه شده از سوی وکیل متقاضی طلاق صورت می پذیرد.
  • اعتیاد مرد باید به گونه ای باشد که در زندگی زناشویی طرفین اختلال ایجاد کرده باشد. بنابراین اگر برای دادگاه ثابت نشود که اعتیاد مرد به زندگی زناشویی آسیب زده و آن را دچار اختلال کرده است حکم طلاق به دلیل اعتیاد شوهر صادر نمی شود. این مساله یعنی اختلال در زندگی زناشویی و آسیب رسیدن به آن تا حد زیادی به نحوه تنظیم دادخواست طلاق و استدلال وکیل متخصص وابسته است که گروه وکلای خانواده با ارا/ه بهترین وکلای پایه یک و مجرب در این زمینه به شما کمک می‌ کنند.
  • شرایط دیگر برای طلاق به دلیل اعتیاد شوهر این است که مرد از درمان امتناع کند و امکان الزام مرد به ترک اعتیاد در مدتی که پزشک تعیین می کند هم وجود نداشته باشد. در واقع اگر دادگاه تشخیص بدهد مرد ممکن است اعتیاد خود را در مدتی که دادگاه بر اساس اعلام نظر کارشناسی پزشک تعیین می کند ترک کند، حکم طلاق صادر نمی کند تا این مدت زمان سپری شود. اما اگر مرد با گذشت این مدت همچنان اعتیاد داشته باشد زن می تواند مجددا درخواست طلاق را در دادگاه خانواده مطرح کند و به استناد همین امر، یعنی امتناع مرد از ترک اعتیاد از او طلاق بگیرد.

فرایند طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چگونه است؟

سوال مهمی که بسیاری از زنان درگیر با اعتیاد همسران خود می پرسند این است که برای طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چه فرایندی را لازم است طی کنند؟ فرایند طلاق به دلیل اعتیاد شوهر همان فرایندی است که در تمامی موارد طلاق یک طرفه از سوی زن طی می شود. در طلاق یک طرفه از سوی زن از جمله طلاق به دلیل اعتیاد شوهر در ابتدا باید دادخواست طلاق در دادگاه صالح توسط وکیل متخصص به ثبت برسد. این دادخواست باید به طور مستدل و مستند به قانون باشد و همچنین بر اساس تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی ارائه شود تا در اسرع وقت به ثبت رسیده و به جریان دادرسی بیافتد.

پس از تبت دادخواست و ارجاع آن به یکی از شعب دادگاه خانواده، دادگاه در صورتی که دادخواست را درست بداند جلسه رسیدگی تشکیل می دهد تا هر یکی از طرفین در این جلسه از خود دفاع کنند. اگر پس از تشکیل جلسه دادگاه وجود اعتیاد را بر اساس شرایطی که در بالا به آن ها اشاره شد تشخیص دهد، حکم به طلاق زن می دهد که با نهایی شدن قابلیت اجرا خواهد داشت.

حکم نهایی طلاق در مرحله آخر تا ۶ ماه اعتبار دارد تا از سوی زن به دفتر ثبت ازدواج و طلاق برده شود و به صورت قانونی به ثبت برسد. نکته مهم این است که دادگاه در جریان صدور حکم درباره اصل طلاق درمورد مسائل حقوقی دیگری مانند مهریه و دیگر حقوقی مالی زن و یا حضانت فرزند هم تعیین می کند که با نهایی شدن حکم طلاق لازم الاجرا است.

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چقدر طول می کشد؟

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چقدر طول می کشد؟

در دعاوی طلاق به خصوص زمانی که طلاق یه صورت یک طرفه از سوی زن باشد، مدت زمانی که طول می کشد تا طلاق به صورت قطعی به ثبت قانونی برسد برای متقاضی طلاق از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل یکی از سوالات رایج این است که طلاق به دلیل اعتیاد شوهر چقدر طول می کشد؟

این سوال پاسخ مشخصی ندارد به دلیل آنکه اصولا طلاق زن زمانی که دارای حق طلاق نباشد، امر پیچیده ای است که نظر شعبات دادگاه های خانواده درمورد آن با یکدیگر تفاوت دارد و این اختلاف در رویه مانع از ارائه پاسخ قطعی درباره مدت زمان این دعوا می شود. هرچه ادله موجود برای اثبات اعتیاد مرد قوی تر باشد احتمال صدور سریع تر حکم طلاق بیشتر خواهد بود. از سوی دیگر اگر طرف مقابل نسبت به این دعوا اعتراض کند ممکن است پرونده برای ماه ها در جریان باشد و طول بکشد. اما به طور کلی تلاش گروه وکلای خانواده این است تا دعوای طلاق به دلیل اعتیاد شوهر را در نهایت سرعت به سرانجام برسانند.

ضرورت استفاده از وکیل در طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

استفاده از وکیل متخصص در کلیه دعاوی خانواده اهمیت زیادی دارد و می تواند احتمال موفقیت در پرونده را تا حد زیادی افزایش دهد. در بسیاری از موارد که افراد از وکیل طلاق متخصص استفاده نمی کنند ممکن است بدون آگاهی از روند دادرسی و همچنین حقوقی که قانون برای آن ها در نظر گرفته، علاوه بر اینکه زمان و هزینه زیادی را صرف می کنند نتیجه دلخواه خود را هم به دست نیاورند.

به همین دلیل توصیه ما به شما این است که از اولین گام تا آخرین مراحل دادرسی طلاق به دلیل اعتیاد شوهر حتما از یک وکیل متخصص و مجرب در امور خانواده که گروه وکلای خانواده می توانند به شما معرفی کنند استفاده نمایید تا شانس موفقیت خود را در این گونه دعاوی افزایش دهید. برای آشنایی با نحوه بهره مندی از بهترین وکیل خانواده در تهران کافی است با ما تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=910

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312