...

تقسیم اموال در طلاق به چه صورت می باشد؟

یکی از مهمترین ابعاد دعوای طلاق از هر نوعی که باشد، نحوه تقسیم اموال در طلاق و در واقع مسائل مالی میان طرفین است. در این مقاله از گروه وکلای خانواده به سوالات رایج شما درباره تقسیم اموال در طلاق و ابعاد و نکات حقوقی گوناگونی که می تواند داشته باشد پاسخ می دهیم.

برای آشنایی دقیق تر با تقسیم اموال در طلاق بر اساس شرایط و پرونده خاص خود می توانید از وکلای حاضر در گروه وکلای خانواده که بهترین و مجرب ترین وکلای خانواده در تهران هستند استفاده کنید. برای آشنایی با طیف متنوع خدمات گروه وکلای خانواده از مشاوره حقوقی رایگان و آنلاین گرفته تا اعلام وکالت در پرونده می توانید با ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت راهنمایی های لازم در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

تقسیم اموال در طلاق چیست؟

منظور از تقسیم اموال در طلاق این است که وقتی طلاق به هر شکل ممکن که می تواند به صورت توافقی یا به صورت یک طرفه و تنها با تقاضای یکی از طرفین باشد محقق می شود، اموال به دست آمده در طول زندگی زناشویی میان طرفین تقسیم شود. این امر در نظام حقوقی بسیاری از کشورها یک قاعده حقوقی رایج است که اموال متعلق به هر یک از طرفین در صورتی که در طول زندگی زناشویی به دست آمده باشد، پس از جدایی طرفین میان آن ها تقسیم می شود.

برای مثال اگر مرد پس از ازدواج و در طول زناشویی با همسرش خانه ای را به دست آورده و خریده باشد، در بسیاری از کشورها این خانه با وقوع طلاق میان زن و مرد تقسیم می شود. اما سوال بسیاری از افراد این است که آیا در ایران هم امکان تقسیم اموال در طلاق وجود دارد؟ و اگر وجود دارد شرایط آن چیست و چگونه می توان آن را تقاضا نمود؟

آیا در ایران تقسیم اموال در طلاق ممکن است؟

در قسمت قبل گفته شد که در قوانین مربوط به امور خانواده در بسیاری از کشورها امکان تقسیم اموال در طلاق میان هر یک از زن و شوهر پیش بینی شده است. اما در حقوق ایران تقسیم اموال در طلاق در معنایی که در بالا توضیح داده شد وجود ندارد. در نظام حقوقی ایران تقسیم اموال در طلاق که در واقع به آن شرط تنصیف اموال گفته می شود به صورت پیش فرض در قانون پیش بینی نشده است و در واقع تنها در صورتی اعتبار دارد که طرفین درمورد آن توافق کنند.

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور بیشتر بخوانید: طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور آنلاین + [ویدئو آموزشی]

در ادامه درباره شرط تنصیف اموال هنگام ازدواج و تنظیم سند رسمی یا پس از آن و همچنین شرایطی که برای اجرای آن وجود دارد را برای شما عزیزان توضیح می دهیم.

شرط تنصیف اموال در شروط ضمن عقد

همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد، تقسیم اموال در طلاق فقط در قالب شرط تنصیف اموال پذیرفته شده است که نیاز به توافق و رضایت طرفین دارد. در نتیجه خود قانون بدون وجود توافق میان طرفین تقسیم اموال در طلاق را پیش بینی نکرده است. این شرط به عنوان یکی از شروط ضمن عقد است که در عقدنامه های چاپی و در میان شروط ۱۲ گانه ضمن عقد قرار دارد.

شرط تنصیف اموال در شروط ضمن عقد

حال شرط تنصیف اموال به عنوان یکی از شروط ضمن عقد ازدواج که طرفین می توانند در زمان خوانده شدن خطبه عقد و تنطیم سند رسمی ازدواج آن را امضا کنند چه شرایطی دارد؟

اجرا گذاشتن مهریه بیشتر بخوانید: اجرا گذاشتن مهریه و آشنایی با مراحل و هزینه های آن

  • شرط ضمن عقدی که در عقدنامه های چاپی برای تقسیم اموال در طلاق وجود دارد و طرفین می توانند با امضای آن خود را به آن متعهد کنند فقط مربوط به زمانی است که مرد به طور یک طرفه زن را طلاق دهد. بنابراین اگر طلاق زوجین به صورت توافقی یعنی با رضایت هر دوی آنان باشد و یا اینکه فقط زن بخواهد از مرد جدا شود و مرد رضایتی به طلاق نداشته باشد، تقسیم اموال در طلاق یا همان شرط تنصیف اموال در عقدنامه های چاپی در نظر گرفته شده است قابل اجرا نخواهد بود. برای آشنایی بیشتر با انواع طلاق مطالعه این مقاله به شما کمک خواهد کرد.
  • نکته دیگر این است که تقسیم اموال در طلاق در این شرط ضمن عقد، مربوط به اموالی است که ثابت شود مرد پس از ازدواج با زن آن ها را به دست آورده است. بنابراین اثبات این موضوع که این اموال پس از ازدواج به مالکیت مرد درآمده است بر عهده زن است.
  • نکته دیگر در خصوص شرط تنصیف اموال این است که تقسیم اموال در طلاق فقط برای اموال مرد انجام می شود و این شرط در عقدنامه های چاپی برای تقسیم اموالی که متعلق به زن است پیش بینی نشده. بنابراین مرد نمی تواند با امضای این شرط پس از طلاق نصف اموال زن را مطالبه کند و این امر به اموال مرد اختصاص دارد.

تقسیم اموال در طلاق با توافق طرفین

تا اینجا به طور کامل توضیح دادیم که تقسیم اموال در طلاق به صورت پیش فرض در قانون مدنی ایران درباره امور خانواده پیش بینی نشده است و فقط در قالب شروط ۱۲ گانه ضمن عقد در عقدنامه های چاپی قرار دارد که طرفین می توانند با توافق یکدیگر آن را امضا کنند. اما این شرط هم همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد، دارای شرایط و محدودیت هایی است که ممکن است در بسیاری از موارد قابلبت اجرایی شدن نداشته باشد.

بنابراین در صورتی که طرفین بخواهند محدودیت های این شرط را از بین ببرند می توانند خودشان شرط جداگانه ای به عنوان یکی از شروط ضمن عقد به سند ازدواج اضافه کنند که بر اساس توافق خودشان تنظیم شده باشد. برای متال طرفین می توانند توافق کنند در همه انواع طلاق چه به صورت یک طرفه باشد چه به صورت توافقی هر دوی زن و مرد اموالی که در طول ازدواج به دست آورده اند را باید میان یکدیگر تقسیم کنند. به طور کلی هر شرطی که مخالف ذات عقد ازدواج نباشد یا قانون در خصوص آن ممنوعیتی قرار نداشته باشد درست بوده و قابل اجرا خواهد بود.

در نتیجه طرفین می توانند مانند دیگر عقود و قراردادها که اصولاً بر اساس توافق طرفین منعقد می شوند، هر توافقی را که خلاف قوانین آمره مربوط به ازدواج و روابط زناشویی نباشد را در عقد خود قرار دهند و این امر هیچ مانعی ندارد. بهتر است در هنگام تنظیم سند ازدواج یا هر سند دیگری که حاوی توافقات طرفین نسبت به امور زناشویی از جمله امور مالی آن باشد از یک وکیل متخصص در حقوق خانواده که گروه وکلای خانواده به شما معرفی می کنند استفاده کنید.

آیا شرط تقسیم اموال در طلاق قابل اجرا است؟

بسیاری از افراد این سوال را طرح می کنند که آیا شرط تنصیف اموال در طلاق در عمل قابلیت اجرا و مطالبه در حین طلاق را دارد یا خیر؟

فرجام خواهی طلاق بیشتر بخوانید: فرجام خواهی طلاق چیست و چگونه می باشد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم اجرای شرط تنصیف اموال اولا بستگی به آن دارد که طرفین دقیقا به چه امری توافق کرده باشند. اگر توافق آن ها در شروط ۱۲ گانه باشد که در عقدنامه های چاپی وجود دارد همانطور که گفته شد این شرط محدودیت هایی دارد و فقط در مواردی که مرد بخواهد زن را طلاق دهد قابل استناد خواهد بود. بنابراین امکان مطالبه اجرای این شرط در مواردی که طلاق توافقی است یا فقط زن خواهان آن است وجود ندارد.

اما اگر توافق طرفین مبنی بر این باشد که حتی در موارد طلاق توافقی یا طلاق یک طرفه زن هم امکان تقسیم اموال در طلاق وجود داشته باشد، امکان استناد به این شرط و مطالبه آن وجود دارد اما باید شرط مذکور به صورت قانونی و معتبر تنظیم شده باشد که برای آشنایی با جزئیات تنظیم و درج آن در سند ازدواج می توانید از وکلای مجرب ما در گروه وکلای خانواده مشاوره حقوقی دریافت کنید.

اما در خصوص رویه عملی اجرای این شرط باید بگوییم، در بسیاری از موارد به دلیل انتقال اموال توسط فرد به دیگران که به صورت صوری انجام می شود، امکان اجرای شرط وجود ندارد. به عبارت دیگر فرد با آگاهی از اینکه در صورت طلاق ممکن است نصف اموالش به طرف مقابل منتقل شود، اموال خود را به دیگران انتقال می دهد تا از تقسیم اموال در طلاق جلوگیری کند. به همین دلیل در بسیاری از موارد این شرط عملا غیر قابل اجرا می شود و برای اجرای آن حتما باید از تجربیات یک وکیل متخصص در دعاوی طلاق استفاده کنید تا در حد امکان اجرای این شرط را امکان پذیر نماید.

آیا شرط تقسیم اموال در طلاق قابل اجرا است؟

تقسیم اموال در طلاق چگونه مطالبه می شود؟

شرط تقسیم اموال در طلاق اگر پیش از طلاق مورد توافق طرفین قرار گرفته باشد و به تایید آنان رسیده باشد، مانند سایر حقوق مالی مانند مهریه، تفقه یا هر شرط مالی دیگر میان طرفین به موجب دادخواست طلاق قابل مطالبه خواهد بود. بنابراین زمانی که شخص می خواهد دادخواست طلاق را به ثبت برساند و یا در جریان دادرسی درمورد دعوای طلاق لایحه ای به دادگاه ارائه دهد، در ضمن دادخواست یا لایحه خود می تواند اجرای شرط تنصیف اموال را مطالبه کند.

مطالبه اجرای این شرط نیاز به استناد به سندی که نشان دهنده توافق طرفین درمورد تقسیم اموال در طلاق است دارد و همچنین شخصی که اجرای این شرط را مطالبه می کند باید ثابت کند که اموالی که خواهان تقسیم آن ها است در طول دوران زناشویی به دست آمده و در نتیجه می تواند موضوع این شرط قرار بگیرد. این مساله نیز نیاز به استفاده از تخصص وکیل مجرب خانواده در طرح ادله اثبات متناسب با موضوع پرونده دارد که گروه وکلای خانواده در اسرع وقت در اختیار شما قرار می دهند.

شما می توانید در گروه وکلای خانواده از صفر تا صد اطلاعات لازم در خصوص تقسیم اموال در طلاق را در قالب مشاوره حقوقی رایگان و مشاوره حقوقی آنلاین یا تلفنی دریافت کنید و همچنین در صورتی که برای طی شدن فرایند قانونی آن نیاز به حضور وکیل طلاق مجرب در این زمینه داشته باشید، از خدمات وکالتی وکلای حاضر در این مجموعه که شامل پرونده خوانی، تنظیم دادخواست یا لایحه و حضور در جلسات رسیدگی و …. می شود استفاده نمایید. برای آشنایی با نحوه استفاده از هر یک از خدمات، کافی است با ما تماس بگیرید.

 

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=693

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312