...

مراحل طلاق توافقی در دادگاه توسط وکیل مجرب

ما در تیم حقوقی وکیل خانواده، تمرکز خود را اختصاص به موضوعاتی داده ایم که پیرامون حقوق خانواده قرار می گیرند از جمله مهریه، طلاق، نفقه، حضانت، اجرت المثل ….. و تلاش داریم که با ارائه بهترین خدمات حقوقی و مشاوره، زوجین، را نسبت به قوانین آگاه سازیم. شما می توانید جهت برخورداری از خدمات تیم و کسب مشاوره از وکلاو مشاورین، از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده با ما در تماس باشید. در این مقاله قرار است پیرامون موضوع طلاق توافقی که امروزه آمار بالایی را در دادگاه خانواده به خود اختصاص داده است بپردازیم و مراحل آن را مورد بررسی قرار دهیم.

مراحل طلاق توافقی

شاید در سابق، زوجین، با توسل به طلاق توافقی، می توانستند در کوتاه ترین زمان ممکن، طلاق خود را جاری سازند و به زندگی زناشویی خود بدون انجام هیچ گونه تشریفاتی پایان دهند، اما امروزه قانون گذار، دیگر به زوج و زوجه این حق را نمی دهد که بدون پشت سر گذاشتن تشریفاتی که لازمه اجرای صیغه طلاق توافقی بوده طلاق خود را جاری سازند.

مراحل طلاق توافقی در قانون جدید

افزایش چشمگیر طلاق توافقی، قانون گذار را به فکر چاره انداخت تا کاری کند که آمار این طلاق کاهش یاید و زوجین نخواهند صرفا از روی احساسات واهی، به زندگی مشترک خود پایان بدهند. سرانجام در سال ۹۷ این نگرانی ها نتیجه داد و قانون گذار را به آن واداشت که تغییراتی را راجع به طلاق توافقی ایجاد کند و قانون خاصی را راجع به طلاق توافقی به تصویب برساند و زوجین را ملزم به تبعیت از آن کند.

نحوه اجرای طلاق توافقی در قانون جدید

قانون جدید طلاق توافقی، برای اجرای صیغه طلاق، تشریفاتی را پیش بینی کرده که زوجین ملزم به تبعیت از آن هستند.

تشریفات اجرای صیغه طلاق توافقی

قانون جدید این تشریفات مراحل طلاق توافقی را طی شش مرحله پیش بینی کرده است که زوجین بایستی آن را پشت سر بگذارند تا بتوانند حکم طلاق را از دادگاه خواستار شوند.

تشریفات اجرای صیغه طلاق توافقی

مرحله اول. تنظیم توافق نامه

اگر زوج و زوجه تصمیم دارند که به موجب طلاق توافقی، از یکدیگر جداشوند بایستی به توافق نظر برسند و هر دو به اجرای طلاق رضایت داشته باشند و توافق خود مبنی بر جدایی را، ضمن توافق نامه که به موجب آن تکلیف امور مالی و غیر مالی مشخص شده تنظیم کنند و به دادگاه خانواده ارائه دهند.

بهترین وکیل مهریه در تهران بیشتر بخوانید: بهترین وکیل مهریه در تهران با سابقه بالا

مرحله دوم. مراجعه کردن به مراکز مشاوره و غربالگری

امروزه حضور در جلسات مشاوره، به امری الزامی تبدیل شده و زوجین ملزم هستند طی سه تا پنج جلسه در این جلسات حضور پیدا کنند تا بتوانند تاییدیه که دلالت بر عدم انصراف از طلاق داشته را دریافت و حق مراجعه به دادگاه خانواده را پیدا کنند.

برای حضور در جلسات، بایستی نوبت اخذ شود. زوجین می توانند به دو طریق برای اخذ نوبت اقدام کنند یا حضورا به مراکز مشاوره مراجعه کنند ویا به صورت آنلاین اقدام کنند. برای نوبت گیری آنلاین سامانه ای به نام تصمیم وجود دارد که زوجین با مراجعه به آن و درج اطلاعات، وقت مشاوره خود را مشخص کنند. به موجب قانون جدید طلاق توافقی، زوجین بایستی در این جلسات حضور یابند و نمی توانند بدون عذر موجه از حضور استنکاف ورزند مگر تحت شرایط خاصی:

  • زوج یا زوجه که تمایل به حضور نداشته تصمیم گیرد به وکیلی وکالت دهد تا به نیابت از او در جلسات حضور یابد.
  • اگر زوج تمایلی ندارد که در جلسات مشاوره حضور یابد می تواند به زوجه خود وکالت دهد که از جانب او در جلسات حضور پیدا کند.

در غیر از این دو حالت، زوجین حق ندارند که از حضور در جلسات ممانعت کنند.

مرحله سوم. دریافت تاییدیه عدم انصراف از طلاق

پس از حضور یافتن زوجین در جلسات مشاوره، وظیفه مشاور آن است که بهترین تصمیم را راجع به زندگی زوجین بگیرد و نگذارد که آنها از روی احساسات تصمیم بگیرند و به زندگی مشترک خود پایان بدهند. اما اگر جلسات انجام شود و مشاور به نتیجه برسد که امکان سازش وجود ندارد و امیدی به ادامه زندگی مشترک نیست طلاق زوجین را پذیرفته و تاییدیه را مبنی بر عدم انصراف از طلاق صادر می کند.

مرحله چهارم. ثبت کردن تاییدیه عدم انصراف از طلاق

گواهی تجرد چیست بیشتر بخوانید: گواهی تجرد چیست و معرفی کاربرد ها، مراحل دریافت آن

بعد از آنکه تاییدیه عدم انصراف از طلاق صادر شد زوجین ملزم می شوند که به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنند و به همراه ثبت دادخواست حقوقی خود، این تاییدیه را نیز به ثبت برسانند.

مرحله پنجم. دریافت گواهی عدم امکان سازش از دادگاه

بعد از انجام شدن مراحل طلاق توافقی و تشریفات، پرونده جهت رسیدگی به دادگاه خانواده ارسال می گردد تا قاضی پرونده گواهی را، مبنی بر عدم امکان سازش صادر کند و به زوجین حق دهد که با ارائه آن به دفترخانه طلاق خود را جاری سازند.

مرحله ششم. مراجعه به دفترخانه و اجرای صیغه طلاق

با دریافت گواهی عدم امکان سازش، زوجین ملزم می شوند که ظرف مهلت قانونی که حداکثر سه ماه از تاریخ صدور گواهی عدم امکان سازش بوده به دفترخانه مراجعه کنند و با ارائه مدارک لازمه از جمله

  • ارائه دادن مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی زوج و زوجه
  • ارائه دادن سند نکاحییه یا قباله ازدواج
  • ارائه دادن گواهی عدم بارداری
  • ارائه تاییدیه که دلالت بر عدم انصراف زوجین داشته و از سوی مرکز مشاوره و غربالگری صادر شده است.
  • ارائه دادن گواهی عدم امکان سازش

اگر زوجین تصمیم داشته باشند که در زمان عقد، به موجب طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند به جز ارائه مدارک نامبرده، بایستی گواهی سلامت که دلالت بر باکره بودن زوجه داشته را نیز ارائه دهند. این گواهی در واقع تعیین کننده میزان مهریه زوجه است و من باب این امر ارائه آن الزامی است.

سریع ترین راه اجرای طلاق توافقی

شما زوجین، بدون سپری شدن مراحل طلاق توافقی، نمی توانید اجرای طلاق توافقی خود را از دادگاه خواستار شوید اما می توانید انجام این پروسه طولانی را با کمک وکیل طلاق توافقی، به کوتاه ترین زمان ممکن برسانید پس اگر تمایلی به حضور در جلسات مشاوره و دادگاه رسیدگی کننده به حکم طلاق ندارید می توانید انجام تمامی مراحل طلاق توافقی خود را به وکیل متخصص و زبده که به اصول و قوانین طلاق توافقی آگاهی کافی دارد واگذار کنید.

حق الوکاله طلاق بیشتر بخوانید: حق الوکاله طلاق در گروه وکلای خانواده به چه شکل می باشد؟

سریع ترین راه اجرای طلاق توافقی

اجرای طلاق توافقی چقدر زمان می برد؟

شاید در سابق امکان اجرای طلاق در ظرف حداکثر ۴۵ روز مقدور بود و زوجین می توانستند به موجب آن اسباب جدایی خود را فراهم سازند اما امروزه با سختگیری هایی که نسبت به انجام این طلاق وجود داشته نمی توان اجرای آن را از حداکثر مهلت زمانی۳ ماه تصور کرد.

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی مراحل طلاق توافقی که هر زوج و زوجه ای قبل از اقدام به انجام طلاق توافقی، ملزم به تبعیت از آن هستند پرداختیم و بیان داشتیم که امروزه بر خلاف سابق، سخت گیری هایی نسبت به مراحل طلاق توافقی صورت گرفته که بدون پشت سر گذاشتن آن، نمی توان اجرای طلاق توافقی را از دادگاه خواستار شد.

پیشنهادات

ما در تیم حقوقی وکیل خانواده، در تلاشیم که به همکاری وکلا و مشاورین حقوقی متخصص و زبده بهترین خدمات حقوقی را به شما عزیزان ارائه دهیم شما می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت به آن اشاره شده، کلیه سوالات حقوقی خود را ، با وکلای ما در میان بگذارید و از خدمات تیم ما برخوردار شوید.

برخی از سوالات متداول

۱.پروسه طلاق توافقی چند ماه طول میکشد؟

امروزه با سختگیری هایی که قانون گذار نسبت به اجرای طلاق توافقی اعمال کرده انجام این طلاق را نمی توان زودتر از سه ماه تصور کرد.

۲.داشتن وکیل طلاق توافقی، چه مزیتی دارد؟

با داشتن وکیل طلاق توافقی، شما می توانید پروسه انجام طلاق توافقی، خود را به کوتاه ترین زمان ممکن تبدیل کنید و انجام کلیه مراحل طلاق توافقی را به وکیل مربوطه بسپارید.

لینک کوتاه

https://vakil-khanevade.com/?p=110

اشتراک گذاری این مطلب

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره تلفنی رایگان - 02191001312